Welkom


 
'Stichting Groningen Orgelland' is de uitdrukking voor een bijzonder fenomeen. Steeds meer mensen beseffen dat nergens ter wereld een zo grote schat aan orgels in een geografisch klein gebied als de provincie Groningen aangetroffen wordt. Een schat die niet alleen in aantallen kan worden uitgedrukt, maar vooral ook in de kwaliteiten van de afzonderlijke instrumenten in hun bouwwijze, klank, de staat van bespeelbaarheid en de grote mate van authenticiteit van de vele oude tot zeer oude orgels, die zich daaronder bevinden. Een vrijwel volledig overzicht van de orgelbouw van ca. 1500 tot heden is er te vinden.
Volg Stichting Groningen Orgelland op Facebook           


Nieuwe CD Vincent van Laar

Gelijk met het uitbrengen van de Groninger Orgelagenda 2018 op 4 april a.s., brengt de Stichting Groningen Orgelland ook een nieuwe CD uit met de organist Vincent van Laar op de recent gerestaureerde orgels van Meeden en Uithuizermeeden.

Klik hier voor informatieRENAISSANCE incl. gratis Bonus-DVD! 

Een nieuwe CD (zie bijlage) van Tymen Jan Bronda waarop het nieuwe barokorgel van de Lutherse kerk Groningen in vele kleuren is te horen. De CD is voor 15 euro (excl. verzendkosten) te bestellen bij cd_bestellen@kpnmail.nl (naam en adres vermelden).
De ervaring en kennis van Bernhardt Edskes, de opnamekwaliteit van Jan Willem van Willigen en de grafische vormgeving van Gérard van Betlehem staan garant voor een optimaal hoorbaar en zichtbaar resultaat!
www.schnitgerorgel2017.nl / www.tymenjanbronda.nl 

Klik op afbeelding voor vergortingMeerdaagse orgelreis 2018

De meerdaagse orgelreis van de SGO is van dinsdag 18 t/m zaterdag 22 september 2018.

Klik hier voor informatie en om u aan te melden.NIEUW!

Vanaf 16 oktober kunt u de nieuwe CD van het orgel van Farmsum bestellen. De cd is de eerst sinds de laatste restauratie van 2016 en bevat werken van Mozart, Bach, Brahms, Mendelssohn, Robert Schumann, Albert de Klerk, Jehan Alain en Maurice Duruflé.

      

Klik hier voor informatie
Martien de Vos wint het 30e SGO orgelconcours

Lees alles er over bij www.orgelnieuws.nl