Menu Sluiten

Orgelreis

OPGAVE VOOR ONDERSTAANDE REIS IS NIET MEER MOGELIJK HELAAS.

(een verslag van de reis zal later op de SGO website worden geplaatst)

Drie keer is scheepsrecht voor de meerdaagse buitenlandse orgelreis: Elzas!

Elk jaar organiseert Stichting Groningen Orgelland (SGO) een meerdaagse reis naar een buitenlandse omgeving. We hebben er erg veel zin aan om dit jaar eindelijk weer de reis te kunnen organiseren. Sinds onze zeer succesvolle jubileumreis van 2019, die geheel in het teken stond van het leven en werk van Arp Schnitger, hadden wij al onze zinnen gezet op een bezoek aan de Elzas. Nu deze reis in 2020 en 2021 niet kon doorgaan zien we gelukkig voor 2022 de zon schijnen en kunnen wij u deze zesdaagse orgelreis aanbieden.

elzas

Programma
Wij bezoeken van 19 tot en met 24 september de Elzas en hebben in Mulhouse onze uitvalsbasis gevonden. Van hier uit bezoeken we meerdere orgels in Straatsburg en in Marmoutier, Wasselone, Ribeauville, Colmar, Ebersmunster en Obermorschwihr. Daar bovenop hopen we in Zwitserland de orgels in Muri en Arlesheim te kunnen beluisteren. Uiteraard besteden we tijdens de reis aandacht aan de omgeving met een bezoek aan wijnboer/organist Hubert Metz. We zijn blij dat Sietze de Vries, met assistentie van Pim Schipper en Sander Booij, wederom de artistieke kant van de reis voor zijn rekening wil nemen. We kunnen er daarom op vertrouwen dat de orgels in deze prachtige regio tussen Vogezen en de Rijn goed gedemonstreerd worden.

Reisinformatie
De excursiereis begint op maandag 19 september om 07:00 uur met het vertrek van de bus bij het Hoofdstation in Groningen. Daarnaast is er een opstapmogelijkheid op onze bekende locatie langs de A28 in Haren (vertrek 7:15 uur) én in het midden van het land bij Hotel Van der Valk in Duiven (A12). De logistieke organisatie van de reis is in handen van Ard Lukassen, Marijn Kamerling en Jan Smid. Voor de goede orde zullen wij de eventuele tijdens de reis geldende bijzondere gezondheidsmaatregelen in acht nemen.

Kosten
Deelnemers aan de excursiereis betalen € 950,- per persoon. Voor niet-donateurs van onze stichting bedraagt de deelname € 1.000,- per persoon. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 250,- . In deze reissom zijn de vijf overnachtingen op basis van een verblijf (5 nachten) in een goed vier sterren hotel (prima ontbijt en dito diner) in Mulhouse inbegrepen, naast natuurlijk de orgeldemonstraties, een goed verzorgd programmaboekje en een comfortabele touringcar.

Aanmelden
U kunt zich voor de orgelreis aanmelden via het aanmeldformulier

  • Voor meer inlichtingen over de reis en uw aanmelding kunt u bellen naar: 0592-408 766 (doordeweeks graag na 18:00 uur).
  • Uw deelname gaat op volgorde van aanmelding. U bent deelnemer als u 50% van de reissom betaald heeft.
  • Bij annulering na 1 juli 2022 wordt de door de SGO ontvangen aanbetaling niet teruggestort.
  • De betaling van de overige 50% moet uiterlijk 1 augustus 2022 door de SGO zijn ontvangen. U maakt de reissom over op het rekeningnummer van SGO: NL 97 INGB 0001 8066 45, onder vermelding van Orgelreis 2022.

Wij zien uit naar uw deelname en hopen op wederom een prachtige orgelreis met elkaar!

Skip to content