Menu Sluiten

Orgelreis

Meerdaagse orgelreis naar Noord-Oost Duitsland

De eerste orgelreis die mogelijk was sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie is een succes gebleken. De volle bus bezocht de Elzas waar we de rijke orgeltraditie hebben leren kennen. Er waren vertrouwde gezichten bij maar zeker ook deelnemers bij die voor het eerst hebben genoten van zes dagen onder de artistieke leiding van Sietze de Vries. Een verslag van deze reis is te vinden op onze website. Het slagen van deze reis heeft ons gemotiveerd om voor 2023 opnieuw een meerdaagse excursie te organiseren.

De orgelreis zal dit jaar plaatsvinden van maandag 18 tot en met zaterdag 23 september. Het reisdoel is dit jaar Noord-Oost Duitsland.

De deelnemers krijgen een staalkaart aangeboden van de orgelbouw vanaf de 16e eeuw tot aan de 21e eeuw. We maken een tijdreis langs een aantal van de hoogtepunten uit de orgelbouw van
Noord-Duitsland. Sietze de Vries neemt de artistieke leiding op zich met assistentie van Sander Booij en Pim Schipper. Zij zullen de instrumenten presenteren op een hoogwaardige manier.
In Lübeck wordt de St. Jacobi bezocht, in Stralsund zullen alle drie de orgels van de hoofdkerken worden gepresenteerd en in Hamburg zullen we het gereconstrueerde orgel van de St. Katharinen beluisteren.

Flentrop Orgelbouw - Brigitte Ledeboer
Flentrop Orgelbouw – Brigitte Ledeboer

Naast het bezoeken van de orgels is er ook tijd om de steden Lübeck en Stralsund te bekijken. Het gebied rond de Oostzee heeft een sterk historisch karakter met prachtige baksteenarchitectuur.
Ook in de kerken kunt u de rijkdom van deze steden bewonderen. In de volgende plaatsen worden orgels bezocht: Ganderkesee, Neuendorf, Barmstedt, Lübeck, Mölln, Schwerin, Rostock, Barth, Stralsund, Basedow, Demmin, Cammin en Hamburg.

Ondanks dat wij ook te maken hebben gekregen met sterk gestegen prijzen hebben wij de kosten voor deelname in toom kunnen houden. De basiskosten voor deelname (u deelt dan een tweepersoonskamer) zijn iets lager dan die van de reis van vorig jaar. De toeslag voor een eenpersoonskamer is helaas wel gestegen. De kosten voor deelname aan de reis naar Noord-Oost Duitsland zijn voor een eenpersoonskamer €1300,- en voor een tweepersoonskamer €950,-. Donateurs van Stichting Groningen Orgelland krijgen €50 korting.

Er wordt overnacht in hotels in Lübeck en Stralsund.

Aanmelden voor de orgelreis is niet meer mogelijk. De reis is volgeboekt.

Klik hier voor een verslag van de orgelreis 2022

Naar de inhoud springen