Menu Sluiten

Orgelreis

Meerdaagse orgelreis naar de Harz in Midden-Duitsland

Het prachtige gebied van de Harz vormt dit jaar de spil van onze meerdaagse orgelreis. Naast dat het landschap al tientallen jaren een toeristische aantrekkingskracht heeft, is het gebied van de Harz in Nederland niet echt gekend als een interessant orgelgebied. Tijdens voorgaande orgelreizen hebben we er wel eens een tussenstop gemaakt, nu kiezen we er voor ons wat meer te gaan verdiepen in de orgelcultuur van deze regio want er zijn zeker nog pareltjes te vinden.

De orgelreis zal dit jaar plaatsvinden van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september.
Ja u leest het goed. De orgelreis zal wat ons betreft eenmalig eindigen op een vrijdag in plaats van een zaterdag. Er blijven desalniettemin voldoende dagen over om onze kennis en ervaringen in en over de Harz te verrijken. De reis staat onder artistieke leiding van Sietze de Vries met assistentie van Sander Booij en Pim Schipper. De orgels zullen op deskundige wijze aan u worden voorgesteld zoals u van ons gewend bent: een uitgebreide uitleg met een klankdemonstratie met vervolgens ruimte voor literatuur en improvisaties. U ontvangt als deelnemer een uitgebreid programmaboekje met toelichtingen over de orgels die worden bezocht.

Op het programma staan onder andere orgels in Hannover (St. Johannis), Salzgitter-Ringelheim, Grauhof, Osterode, Herzberg, Sangerhausen, Halle (Marktkirche), Wernigerode (St. Johannis), Wolfenbüttel, Hildesheim, Wrisbergholzen, Sack, Corvey en Fischbeck.

Tijdens de orgelreis overnachten wij in Goslar zodat we alle orgels vanuit een centraal punt goed kunnen bereiken. De bus vertrekt op maandag 23 september in de ochtend vanaf het hoofdstation in Groningen. U kunt ook opstappen bij Hotel Van der Valk in Zuidbroek aan de A7.

De kosten voor deelname (u deelt dan een tweepersoonskamer) zijn € 750,- (donateur) of € 800,- wanneer u nog geen donateur van onze stichting bent. Gaat uw voorkeur uit naar een eenpersoonskamer? Dan betaalt u € 1.050,- (donateur) of € 1.100,- wanneer u nog geen donateur van onze stichting bent.

Voor meer inlichtingen over de orgelreis en uw aanmelding kunt u bellen naar Ard Lukassen: 0592-408 766 (op dinsdag-, woensdag- of donderdagavond graag, na 18:00 uur). Een email heeft onze voorkeur en deze stuurt u naar orgelreis@nullgroningenorgelland.nl. U ontvangt dan een reactie van leden van de organisatie van deze reis: Ard Lukassen of Jan Smid.

Aanmelden

Aanmelding voor de orgelreis kan via onze website: Klik hier voor het aanmeldformulier
Deelname gaat op volgorde van aanmelding. U ontvangt een ontvangstbevestiging van uw aanmelding en bent deelnemer zodra u 50% van de reissom betaald heeft.

  • Bij annulering na 1 juli 2024 wordt de door SGO ontvangen aanbetaling niet teruggestort.
  • De betaling van de overige 50% van de reissom moet uiterlijk 1 augustus 2024 door SGO zijn ontvangen.
  • U maakt de reissom over op het rekeningnummer van SGO: NL97 INGB 0001 8066 45, onder vermelding van “Orgelreis 2024”.

We hopen samen met u op een prachtige orgelreis in 2024!
Namens de organisatie,

Ard Lukassen, Jan Smid en Wietse Ouwejan

Klik hier voor een verslag van de orgelreis 2023