Menu Sluiten

Orgelreis

Orgelreis 2020 – 21 t/m 26 september

Elzas

In 2010 organiseerde Stichting Groningen Orgelland een prachtige orgelreis naar de Elzas, met als hoogtepunten de Silbermann orgels en een wijnproeverij bij wijnboer/organist Hubert Metz.
In 2020 staat opnieuw een bezoek aan deze streek in de planning met daarbij een uitstapje naar Zwitserland.

De Elzas is een prachtig wijngebied met een roerige geschiedenis. Er is in het prachtige landschap met schitterende steden en dorpjes veel oorlog gevoerd en toch is het er altijd weer mooier uitgekomen. We vertrekken op maandag 21 september en verblijven vijf nachten in Hotel Du Parc in Mulhouse.
Hoewel het een lange reis is proberen we de eerste dag een aangename onderbreking in te plannen. We denken aan het orgel in Kiedrich dat in aanleg stamt uit ongeveer 1500.

Dinsdag 22 september gaan we Straatsburg bezoeken, een prachtige stad met mooie orgels en kerken op loopafstand.

Woensdag 23 september hebben we Colmar, Ribeauvillé en Blienschwiller op het vizier. We rijden dan door de wijnroute en hopen Domaine Hubert Metz Vigneron voor een proeverij te kunnen bezoeken. Onder in de bus is voldoende ruimte om aangeschafte wijn mee te nemen.

Donderdag 24 september speuren we in Zwitserland naar prachtige instrumenten. Laat u verrassen door het mooie landschap en de prachtige orgels.

Vrijdag 25 september staan Ebersmunster, Marmoutier, Wasselone en Obermorschwihr op het verlanglijstje. Silbermann en Calinet orgels van hoge kwaliteit.

Zaterdag 26 september vertrekken we weer naar Nederland.Onderweg proberen we in Neustadt an der Weinstrasse een mooi orgel van een bekende orgelbouwer te bezoeken.

Reisinformatie

De meerdaagse excursie is van maandag 21 tot zaterdag 26 september.
De busreis begint om 7.00 uur bij het Hoofdstation van Groningen. Ook is het mogelijk om 7.10 uur op te stappen bij het Nescio Hotel in Haren(Gn). In het midden van het land is een opstapplaats bij Hotel van der Valk in Duiven waar wij om ca 9.15 uur zullen vertrekken.
De meerdaagse orgelexcursie wordt geleid door orgeldeskundige/organist Sietze de Vries met assistentie van Sander Booij en Pim Schipper. De logistieke en organisatorische organisatie is in handen van Ard Lukassen en Hilda Rodenboog.

De kosten voor deelname aan deze orgelreis bedraagt € 875,- per persoon. Voor niet-donateurs van SGO € 925,-.
De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 250,-.
In deze reissom is inbegrepen: 5 hotelovernachtingen op basis van halfpension (uitgebreid ontbijt en ‘s avonds een goed verzorgde warme maaltijd), orgeldemonstraties, een uitgebreid excursieboekje en een comfortabele touringcar.

Aanmelden
U kunt zich voor de orgelreis aanmelden via het aanmeldformulier

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hilda Rodenboog:
Telefoon: 06-13955540 of
Email: hrodenboog@nullhotmail.com
Email: hildarodenboog@nullgmail.com

Deelname is, net als voorgaande jaren, op volgorde van aanmelding.
U bent deelnemer als u 50% van de reissom betaald hebt.
Bij annulering na 1 juli 2020 wordt de door SGO ontvangen aanbetaling niet teruggestort.
De betaling van de overige 50% moet uiterlijk 1 augustus 2020 door SGO zijn ontvangen.
De reissom maakt u over het rekeningnummer van SGO:
ING 97 INGB 0001 8066 45, o.v.v.orgelreis 2020.

Skip to content