Menu Sluiten

Orgelconcours

LETOP: door omstandigheden is het concours van 14 oktober komen te vervallen. Opgave voor het concours is niet meer mogelijk.

Orgelconcours 2023

Het jaarlijkse orgelconcours vindt in 2023 plaats op zaterdag 14 oktober en wordt gehouden op het Schnitger-orgel in de kerk van Noordbroek.
Het concours kent zoals voorgaande jaren twee categorieën: jongeren tot 25 jaar die voor 1 september 2023 nog niet met een conservatoriumopleiding zijn gestart en de andere categorie zijn amateurs van boven de 25 jaar. Er kunnen per categorie 10 deelnemers worden toegelaten. Twee deelnemers per categorie bereiken een finaleplaats.

De deelnemers spelen maximaal 10 minuten orgelliteratuur, zowel in de voorronden als in de finale.

De jury bestaat dit jaar uit Leonore Lub, Peter van der Zwaag en Jan Hage.

Het Schnitger-orgel in Noordbroek is in 2014-2015 deels gerestaureerd door de firma Mense Ruiter Orgelmakers. In 2022 restaureerde en reconstrueerde Orgelmakerij Reil de Dulciaan 8’ van het rugwerk. Het instrument bezit twee klavieren en een vrij pedaal.

AANMELDEN KAN NOG!

Het aanmelden voor deelname is nog mogelijk. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Deelname aan de categorie jongeren tot 25 jaar kost € 25,-. De deelnemers die 25 jaar of ouder zijn betalen € 35,-. Per deelnemer heeft één registrant vrije toegang.

Aan de rechter zijde van deze pagina kunt u het aanmeldformulier invullen.

PUBLIEK IS VAN HARTE WELKOM

Het concours start om 09:00 uur. De finale begint om 15:30 uur.

U kunt deze dag als luisteraar bijwonen. De toegang bedraagt € 10,- per persoon. Er geldt vrije toegang voor jeugd tot 18 jaar.

Tot ziens in Noordbroek!

Namens SGO:
Marijn Kamerling,
Jan Smid

Naar de inhoud springen