Menu Sluiten

Silence of the Tides: de film, het verhaal en de muziek

Silence of the Tides: de film, het verhaal en de muziek

Silence of the Tides: de film, het verhaal en de muziek

door

Vertoning van de waddenfilm ‘Silence of the Tides’ in de bioscoop van het Forum, met een inleiding door vertelkunstenaar Frank Belt en orgelmuziek van Birgit Wildeman in de Martinikerk. Voorstelling in het kader van het Schnitgerfestival.

Aanvullende informatie

Registration email/URL - https://schnitgerfestival.nl/evenement/waddenfilm-silence-of-the-tides/

Toegang - € (standaard) 30.00

Verdere informatie

Een middagvoorstelling rond de vertoning van de waddenfilm ‘Silence of the Tides’, een film van Pieter-Rim de Kroon, met een inleiding over de Hanzesteden, de Wadden, kerken en orgels afgewisseld met improvisaties op het Martiniorgel, met daarbij ook een hapje en een drankje.

Er wordt met twee groepen gewerkt:
Groep I:
Forum film 13.00–14.45 uur // Martinikerk muziek & verhaal 15.00–16.15 uur.
Groep II *:
Martinikerk muziek & verhaal 15.00–16.15 uur // Forum film 16.30–18.15 uur. 

Groep I start dus met de film en groep II eindigt met de film.
* LET OP: op de ticket van het Forum staat de starttijd van de film; voor groep II begint het programma al eerder (om 15.00 uur) in de Martinikerk.

De inleiding in de Martinikerk wordt gehouden door vertelkunstenaar Frank Belt; organist Birgit Wildeman die ook te zien en te horen is in de film zorgt voor de muziek op het Martiniorgel.

 

Over ‘Silence of the Tides’:
‘Silence of the Tides’ is een intens cinematografisch portret van de Waddenzee gemaakt door Pieter-Rim de Kroon, waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.
Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen. 

De muziek die in deze schitterende film te horen is, werd geschreven door de Duitse organist/componist Birgit Wildeman. In de film speelt zij op het Schnitger-orgel in de Alte Kirche op het waddeneiland Pellworm.

 

Schnitgerfestival 2023
Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. https://schnitgerfestival.nl/evenement/waddenfilm-silence-of-the-tides/ →

 

Datum en tijd

21-10-2023 om 15:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen