Menu Sluiten

Polle de orgeljongen

Polle de orgeljongen

Polle de orgeljongen

door
19 19 people viewed this event.

Vertelkunstenaar Frank Belt vertelt het avontuur van ‘Polle de orgeljongen’, naar het boek van Mensje van Keulen, met Eeuwe Zijlstra op het orgel. De voorstelling is onderdeel van het Schnitgerfestival en Oktober Kindermaand.

Aanvullende informatie

Toegang -

Verdere informatie

Twee zussen, Alma en Mora. De één vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Samen wonen ze in een paleis met een geel pannendak. Als Alma’s zoon Polle geboren wordt, is Mora zo jaloers dat Polle in veiligheid gebracht wordt bij twee reuzen. Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en dat prachtige paleis. Wanneer alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst.
De kracht van de verbeelding, dát is de rode draad in deze voorstelling. Frank Belt neemt zijn jonge publiek mee naar een wereld waarin alles mogelijk is, en organist Eeuwe Zijlstra ondersteunt het verhaal muzikaal op het magnifieke Schnitgerorgel.


Programma voor basisscholen
De voorstelling ‘Polle de orgeljongen’ is het afsluitende onderdeel van een lesprogramma voor basisscholen over het Groninger orgel, waarin basisschoolleerlingen op een actieve, speelse manier meer leren over zowel het orgel als uniek Groningse erfgoed, als de werking van dit bijzondere instrument (lucht en geluid en techniek).

Het programma is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en is ook geschikt voor dove en slechthorende kinderen. Scholen die willen meedoen aan Kleintje Schnitger kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: michelle.corbier@nullmuseumaandea.nl.

De productie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Groningen Orgelstad, Museum aan de A, Groninger Kerken, Binnenstadskerken, Kentalis Guyotschool en Erfgoedpartners.

 

Het lesprogramma bij Kleintje Schnitger is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur.

 

Schnitgerfestival 2023
Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

20-10-2023 om 10:30

Deel dit bericht