Menu Sluiten

Polle de orgeljongen

Polle de orgeljongen

door
2 2 people viewed this event.

Vertelkunstenaar Frank Belt vertelt het avontuur van ‘Polle de orgeljongen’, naar het boek van Mensje van Keulen, met Eeuwe Zijlstra op het orgel. De voorstelling is onderdeel van het Schnitgerfestival en Oktober Kindermaand.

Aanvullende informatie

Toegang -

Verdere informatie

Twee zussen, Alma en Mora. De één vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Samen wonen ze in een paleis met een geel pannendak. Als Alma’s zoon Polle geboren wordt, is Mora zo jaloers dat Polle in veiligheid gebracht wordt bij twee reuzen. Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en dat prachtige paleis. Wanneer alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst.
De kracht van de verbeelding, dát is de rode draad in deze voorstelling. Frank Belt neemt zijn jonge publiek mee naar een wereld waarin alles mogelijk is, en organist Eeuwe Zijlstra ondersteunt op voortreffelijke wijze het verhaal muzikaal op het magnifieke Schnitgerorgel.

De voorstelling ‘Polle de orgeljongen’ wordt georganiseerd in het kader van Oktober Kindermaand en het Schnitgerfestival en is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Kinderen mogen gratis naar binnen. Reserveren is niet noodzakelijk.

Mindervaliden: 
De Akerk is rolstoeltoegankelijk. Er is een een invalidentoilet aanwezig. 

Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

20-10-2023 om 10:30

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen