Menu Sluiten

Orgelexcursie met Sietze de Vries

Orgelexcursie met Sietze de Vries

Orgelexcursie met Sietze de Vries

door
56 56 people viewed this event.

Orgelexcursie met Sietze de Vries die de deelnemers zal meenemen naar verschillende orgels uit de 16e en 17e eeuw.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 25.00

Verdere informatie

Orgelkenner, organist en verhalenverteller Sietze de Vries neemt ons op deze tweede dag van het Schnitgerfestival mee langs het weergaloze orgelbezit in de provincie Groningen en laat de pracht van de Gouden Eeuw in middentoonstemming zien en horen.
Per touringcar trekken we het ommeland in en bezoeken we de orgels van Krewerd, Loppersum en Zeerijp. Onderweg vertelt streekhistoricus Reint Wobbes meer over de geschiedenis van de kerken en de orgels.

Tijdens de excursie wordt koffie en thee geschonken en na afloop is er voor de deelnemers een drankje in het Dorpshuis van Zeerijp, dat tegenover de kerk gelegen is.

PROGRAMMA:
13.30 uur: Vertrek touringcar vanaf de Martinikerk
13.45 uur: Vertrek touringcar vanaf P&R Kardinge
14.15 uur: Mariakerk Krewerd
15.00 uur: Petrus en Pauluskerk Loppersum
16.00 uur: Jacobuskerk Zeerijp
17.30 uur: Terugkeer bij P&R Kardinge
17.45 uur: Terugkeer bij de Martinikerk

Het vervoer is zoals gezegd per touringcar, en daarnaast rijden er enkele personenauto’s mee. De maximale groepsgrootte is 70; in de touringcar kunnen 58 deelnemers meerijden. Het dragen van een mondkapje in de bus is verplicht.

Schnitgerfestival – 14 t/m 17 oktober 2021

‘Grootse meerstemmigheid’

Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie. Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitgerfestival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10095260?stlt=egp →

 

Datum en tijd

15-10-2021 om 13:30

Deel dit bericht