Menu Sluiten

Orgelconcert Pieter Pilon

Orgelconcert Pieter Pilon

Orgelconcert Pieter Pilon

door
33 33 people viewed this event.

Orgelconcert door Pieter Pilon op het Van Vulpen orgel te Stadskanaal

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 10

Verdere informatie

Orgelconcert in De Lichtbron

STADSKANAAL – Nadat vorig jaar op 9 september weer het eerste orgelconcert plaatsvond, na de coronaperiode, hoopt Pieter Pilon op 19 mei 2023 het eerste concert te geven van een kleine serie van 2 concerten dit jaar, waarvan Minne Veldman de tweede zal uitvoeren op 15 september 2023.

Pieter Pilon kreeg orgellessen van Piet Wiersma en studeerde vervolgens orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Wim van Beek en piano bij Jan Marisse Huizing.
Kerkmuziek studeerde hij aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag bij resp. Christiaan Winter en Jos van der Kooy. Hij verdiepte zich in liedbegeleiding (piano) bij Tan Crone. In 1988 behaalde hij voor orgel cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus.
Na het eindexamen piano volgden er lessen(onder meer improvisatie) bij Albert de Klerk.
Hij werd prijswinnaar van het Nationale Orgelimprovisatieconcours(1992) in Bolsward .

Het concert van Pieter Pilon op 19 mei a.s. met werken van o.a. Bach, Krebs, Mozart, Franck en Guilmant, zal plaatsvinden om 20:00, entree is € 10 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Na afloop is er een hapje en een drankje.

Het adres van de Kerk is Navolaan 28, 9501 VJ te Stadskanaal.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

19-05-2023 om 20:00

Deel dit bericht