Menu Sluiten

Orgelconcert Peter Westerbrink Noordbroek

Orgelconcert Peter Westerbrink Noordbroek

Orgelconcert Peter Westerbrink Noordbroek

door
67 67 people viewed this event.

Concert op het Arp Schnitger-orgel door Peter Westerbrink. Johann Adam Reincken in perspectief: werken van Reincken, Kneller en Bach.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 12.50

Verdere informatie

Johann Adam Reincken, driehonderd jaar geleden overleden, behoorde tot de crème de la crème van de zeventiende eeuwse Noord-Duitse organisten. Als organist van de Hamburgse Katharinenkirche bespeelde hij een van de grootste en beroemdste orgels van zijn tijd. Als medeoprichter van de  Hamburgse opera stond hij in de frontlinie van grote muzikale veranderingen. Puissant rijk en naar het schijnt nogal zelfingenomen rijst het beeld op van een man van de wereld die meemaakte hoe de hoogstaande Noord-Duitse organistenkunst moest gaan concurreren met nieuw burgerlijk vermaak.

Peter Westerbrink, organist van de Akerk, portretteert de belangrijkste composities van deze opmerkelijke organist in twee concerten, het eerste op 23 april in Noordbroek, een tweede deze zomer in de Akerk. Ze worden gespiegeld aan werk van tijdgenoten, waar hij aantoonbaar contact mee had: schoonzoon Johann Andreas Kneller (jarig op 23 april), Dieterich Buxtehude, Vincent Lübeck en Johann Sebastian Bach.

Verdere informatie, waaronder het programma, vindt u op www.peterwesterbrink.nl.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

23-04-2022 om 20:00

Deel dit bericht