Menu Sluiten

Orgelconcert Jo Louppen Leens

Orgelconcert Jo Louppen Leens

Orgelconcert Jo Louppen Leens

door
65 65 people viewed this event.

Concert op het Hinsz-orgel in Leens door Jo Louppen, stadsorganist van Kerkrade.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 12.50

Verdere informatie

Het concert van zaterdag 18 juni op het Leenster Hinsz-orgel in de Petruskerk  van Leens wordt verzorgd door Jo Louppen. Aanvang 20.00 uur.

Deze Limburgse organist is sinds 2013 stadsorganist van Kerkrade en hij verzorgt tevens in andere kerken maandelijkse orgelconcerten. Op zijn eerste concert in Leens geeft Louppen alleen Bach het woord. Hij begint met de wervelende Toccata, Adagio en Fuga in C, met dus het prachtige verstilde Adagio tussen de snelle delen in. Na een koraalbewerking horen we een van de zes ‘oefenstukken’ die Bach schreef voor zijn oudste zoon, Wilhelm Friedemann: de derde triosonate. Louppen besluit zijn eerste concert op de Groninger klei met de omvangrijke partita Sei gegrüszet Jesu gütig. Een uitstekend werk om op een orgelconcert met het volle werk te eindigen, want boven de elfde en tevens laatste variatie schreef Bach “a 5 voci, in Organo pleno.” En daar houd je je als stijlgetrouwe organist dan ook aan …

 

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

18-06-2022 om 20:00

Deel dit bericht