Menu Sluiten

Orgelconcert Gerben Mourik Leens

Orgelconcert Gerben Mourik Leens

Orgelconcert Gerben Mourik Leens

door
49 49 people viewed this event.

Concert op het Hinsz-orgel in Leens door Gerben Mourik, organist Grote- of St. Michaelskerk te Oudewater.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 12.50

Verdere informatie

Op zaterdag 25 juni geeft de organist Gerben Mourik een concert op het tweede instrument dat de orgelmaker Albertus Anthoni Hinsz (1704-1785) maakte, dat van de Petruskerk te Leens.

De opdracht kwam van de borgvrouw van Verhildersum, want de landadel had het in en om de Groninger kerken voor het zeggen. Het instrument dat Hinsz veel bekendheid opleverde, kwam gereed in 1734. Bij de concertgever Gerben Mourik staan altijd twee elementen centraal: promoten van Nederlandse muziek en de kunst van het improviseren. Mourik, organist in Oudewater, won in 2008 het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem. In Leens speelt Mourik werken van Buxtehude, Van Noordt en Weckmann. Ook moderner werk is te horen: van Paul Damjakob (*1939) de Sonata da Chiesa en van Arie J. Keijzer (*1932) Psalm 10 en 4. Het laatste werk op het concert wordt het meest ‘moderne’ van de avond: drie improvisaties op thema’s die Mourik graag vanuit het publiek wil horen.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. http://www.hinszorgelleens.nl →

 

Datum en tijd

25-06-2022 om 20:00

Deel dit bericht