Menu Sluiten

Orgelconcert Evan Bogerd Leens

Orgelconcert Evan Bogerd Leens

Orgelconcert Evan Bogerd Leens

door
64 64 people viewed this event.

Concert op het Hinsz-orgel in Leens door Evan Bogerd, cantor-organist Westerkerk te Amsterdam.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 12.50

Verdere informatie

De organist Evan Bogerd presenteerde zich in 2020 wereldwijd via internet als pasbenoemde cantor-organist van de Westerkerk van Amsterdam. Het was coronatijd, maar dan wel met een wereldwijd publiek.

Als improvisator is Bogerd internationaal geschoold. Op zijn concert speelt Bogerd onder meer twee grote Bachwerken, waaronder de beroemde Passacaglia (BWV 582). Het andere stuk is een van de zes triosonates die vader Johann Sebastian Bach schreef voor zijn oudste zoon om hem net zo virtuoos te laten worden als hijzelf. En er klinkt nog een door André Isoir bewerkte aria uit een Bach-cantate. Bogerd begint zijn concert met een Praeludium van Nicolaus Bruhns. Ook twee moderne werken zijn er op die zaterdagavond te horen: de Orgelsonate II van Paul Hindemith (1895-1963) en een werk van Evan Bogerd (*1993) zelf. Hiervan is nog geen exacte titel bekend. Wat het wordt, horen we namelijk ter plekke, want in het programmaboekje staat: Improvisatie.

 

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. http://www.hinszorgelleens.nl →

 

Datum en tijd

09-07-2022 om 20:00

Deel dit bericht