Menu Sluiten

Orgelconcert Darija Schneiderova en Winfried Dahlke

Orgelconcert Darija Schneiderova en Winfried Dahlke

Orgelconcert Darija Schneiderova en Winfried Dahlke

door
62 62 people viewed this event.

Het Organeum verzorgt jaarlijks orgelconcerten in de Magnuskerk. Doorgaans worden deze gegeven door Winfried Dahlke en Darija Schneiderova

Aanvullende informatie

Toegang - € standaard 7

Verdere informatie

Op het programma staat gevarieerde orgelmuziek uit de baroktijd en gevoelige werken van Dieterich Buxtehude, Carl Philipp Emanuel Bach en Iberische componisten uit de 18e eeuw. In de speelse sonates van Portugese en Spaanse componisten en in de sonates van Carl Philipp Emanuel Bach komt de klank van het Snitger & Freijtag-orgel uit 1797 bij uitstek tot zijn recht in het samenspel van de klavieren en de registraties. Ook voor de muziek van Buxtehude (Praeludium in F groot en Ciacona in C klein) biedt het orgel de karakteristieke stemmen voor een interpretatie in overeenstemming met de stijl.

De toegang tot het concert bedraagt 7 euro. Het concert komt voort uit een jarenlange samenwerking tussen het Organeum en de toenmalige gemeente Bellingwedde. U kunt zich voor het concert aanmelden via hensen.ellen@nullhetnet.nl of  06-23741844.

De concertserie 2021 is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Westerwolde, het Organeum te Weener, Stichting  Wildervank Fonds, Rabobank Groninger Land en de Protestantse Gemeente Bellingwolde.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

12-09-2021 om 16:00

Deel dit bericht