Menu Sluiten

Masterclass door Bernard Winsemius

Masterclass door Bernard Winsemius

Masterclass door Bernard Winsemius

door
18 18 people viewed this event.

Orgelstudenten krijgen les op het Schnitgerorgel in de Pelstergasthuiskerk. Hun docent is Bernard Winsemius, concertorganist en titulair organist van de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 1

Verdere informatie

Al bijna 40 jaar is Bernard Winsemius organist van de monumentale historische orgels in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Een van zijn specialiteiten is de muziek van Sweelinck, iets wat goed van pas komt tijdens deze masterclass die draait om het thema ‘Sweelinck’. Er wordt gespeeld op het kleinste Schnitgerorgel van de stad: het orgel in de Pelstergasthuiskerk.

Voor dit gratis toegankelijke evenement hoeft niet gereserveerd te worden.

Schnitgerfestival – 14 t/m 17 oktober 2021

‘Grootse meerstemmigheid’

Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie. Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitgerfestival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

16-10-2021 om 09:00

Deel dit bericht