Menu Sluiten

‘Jan Bosch orgelconcert’ Wildervank

‘Jan Bosch orgelconcert’ Wildervank

‘Jan Bosch orgelconcert’ Wildervank

door
46 46 people viewed this event.

Zaterdag 10 september a.s. is het weer Open Monumentendag en landelijke Orgeldag. Dit jaar is de kerk overdag niet open. ’s Avonds organiseert de Monument en Concertcommissie wel het traditionele, jaarlijkse ‘Jan Bosch orgelconcert’. Pieter Pilon, hoofdorganist van de Protestantse Kerk in Farmsum zal een programma verzorgen met toegankelijke orgelwerken. Het is altijd een feest om Pieter te horen op het Walcker-orgel.

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang - € (standaard) 10

Verdere informatie

Jan Bosch was een van de vooraanstaande landbouwers in de Veenkoloniën. Hij had een groot landbouwbedrijf met 2 kleine boerderijen, waarvan een in Wildervank en een in Wildervanksterdallen en een grote boerderij in Wildervank met losstaande graanschuren aan de Raadhuiskade. Hij was de bespeler van het Walcker-orgel gedurende 48 jaar. Samen met zijn vader Kier en halfbroer Hinderk heeft deze familie Bosch ervoor gezorgd dat dit, toen supermoderne, orgel in de kerk geplaatst werd. Hiermee hebben we een uniek laat-Duitsromantisch orgel in onze Groninger orgeltuin.

Pieter Pilon kreeg orgellessen van Piet Wiersma en studeerde vervolgens orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Wim van Beek en piano bij Jan Marisse Huizing. Kerkmuziek studeerde hij aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag bij resp. Christiaan Winter en Jos van der Kooy. Hij verdiepte zich in liedbegeleiding (piano) bij Tan Crone.In 1988 behaalde hij voor orgel cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus. Na het eindexamen piano volgden er lessen(onder meer improvisatie) bij Albert de Klerk. Hij werd prijswinnaar van het Nationale Orgelimprovisatieconcours(1992) in Bolsward .
Regelmatig geeft hij concerten als solist of in samenwerking met koren, instrumentale en vocale solisten. Als docent piano en orgel is Pieter Pilon verbonden aan het Centrum voor de Kunsten Zuid-Groningen en als repetitor en pianodocent aan de Stedelijke Muziekschool. Bij de Protestantse Gemeente in Winsum-Obergum verzorgt hij als cantor-organist de begeleiding van de gemeentezang. Tevens is hij hoofdorganist van de Protestantse kerk in Farmsum (Delfzijl) en de vaste bespeler van het befaamde Lohmanorgel aldaar.

De Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

10-09-2022 om 20:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen