Menu Sluiten

Bach bij Kaarslicht – organist Henk de Vries

Bach bij Kaarslicht – organist Henk de Vries

Bach bij Kaarslicht – organist Henk de Vries

door
99 99 people viewed this event.

Het traditionele Bach bij Kaarslicht-concert op de sterfdag van Johann Sebastian Bach (28 juli 1750) door Henk de Vries in de eeuwenoude Petruskerk van Zuidbroek.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 10

Verdere informatie

De bezoeker wordt ook dit jaar getrakteerd op enkele prachtige werken van Johann Sebastian Bach. Jaarlijks speelt organist Henk de Vries het traditionele concert ‘Bach bij Kaarslicht’ in de kerk waar hij al geruime tijd titulair organist is: de eeuwenoude Petruskerk van Zuidbroek.

Tijdens dit concert klinkt traditiegetrouw de beroemde toccata en fuga in d (wie kent hem niet), evenals Bachs monumentale preludium en fuga in h-moll. Henk de Vries speelt ook van Bach zijn langste en meest gecompliceerde koraalvoorspel, gecomponeerd over het lied Vater Unser Im Himmelreich.

De muziek van Bach wordt afgewisseld met werken van Felix Mendelssohn Bartholdy. Deze componist heeft de muziek van grootmeester Bach in de 19e eeuw onder het stof vandaan gevist en nieuw leven ingeblazen. Van Mendelssohn klinkt zijn 4e orgelsonate.
Na het concert is er gelegenheid even na te praten onder het genot van een drankje.

 

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

28-07-2022 om 22:00

Deel dit bericht