Welkom


 
'Stichting Groningen Orgelland' is de uitdrukking voor een bijzonder fenomeen. Steeds meer mensen beseffen dat nergens ter wereld een zo grote schat aan orgels in een geografisch klein gebied als de provincie Groningen aangetroffen wordt. Een schat die niet alleen in aantallen kan worden uitgedrukt, maar vooral ook in de kwaliteiten van de afzonderlijke instrumenten in hun bouwwijze, klank, de staat van bespeelbaarheid en de grote mate van authenticiteit van de vele oude tot zeer oude orgels, die zich daaronder bevinden. Een vrijwel volledig overzicht van de orgelbouw van ca. 1500 tot heden is er te vinden.
Volg Stichting Groningen Orgelland op Facebook           


De Groninger Orgelagenda

In de Groninger Orgelagenda 2018 zijn alle orgelconcerten in de provincie Groningen van 2018 opgenomen, alsmede nieuws van ontwikkelingen uit de ''Groningse Orgeltuin". 
Alle donateurs van de Stichting Groningen Orgelland hebben de agenda toegestuurd gekregen vergezeld van de nieuwe CD van Vincent van Laar. 
Wanneer u geen donateur bent kunt u de agenda gratis toegestuurd krijgen (klik voor nadere informatie) ook vergezeld van de nieuwste CD van Vincent van Laar, alsmede een verzoek om donateur van de Stichting Groningen Orgelland te worden.Rectificaties 

Geachte lezer,

Helaas zijn er enige fouten in de Groninger orgelagenda 2018 geslopen.

  • De concerten van Zandeweer zijn:

1 juli Johan Brouwer 15.30 uur
7 juli Dirk Molenaar  13.30 uur
16 dec. Gijs van Schoonhoven 15.30 uur mmv. Vrouwenscola

  • En de namen van de organisten in de Martinikerk zijn:

4 juli – Laurens de Man
11 juli – Leo van Doeselaar
18 juli – Wolfgang Zerer
25 juli – Sietze de Vries
1 augustus – Erwin Wiersinga

  • De concerten in Eenrum die om 19.00 uur beginnen zijn orgeldemonstraties en voor de liefhebbers een torenbeklimming

  • De concerten van Krewerd vinden plaats in de kerk van KantensNieuwe CD Vincent van Laar

Gelijk met het uitbrengen van de Groninger Orgelagenda 2018 op 4 april a.s., brengt de Stichting Groningen Orgelland ook een nieuwe CD uit met de organist Vincent van Laar op de recent gerestaureerde orgels van Meeden en Uithuizermeeden.

Klik hier voor informatieRENAISSANCE incl. gratis Bonus-DVD! 

Een nieuwe CD (zie bijlage) van Tymen Jan Bronda waarop het nieuwe barokorgel van de Lutherse kerk Groningen in vele kleuren is te horen. De CD is voor 15 euro (excl. verzendkosten) te bestellen bij cd_bestellen@kpnmail.nl (naam en adres vermelden).
De ervaring en kennis van Bernhardt Edskes, de opnamekwaliteit van Jan Willem van Willigen en de grafische vormgeving van Gérard van Betlehem staan garant voor een optimaal hoorbaar en zichtbaar resultaat!
www.schnitgerorgel2017.nl / www.tymenjanbronda.nl 

Klik op afbeelding voor vergortingNIEUW!

Vanaf 16 oktober kunt u de nieuwe CD van het orgel van Farmsum bestellen. De cd is de eerst sinds de laatste restauratie van 2016 en bevat werken van Mozart, Bach, Brahms, Mendelssohn, Robert Schumann, Albert de Klerk, Jehan Alain en Maurice Duruflé.

      

Klik hier voor informatie
Martien de Vos wint het 30e SGO orgelconcours

Lees alles er over bij www.orgelnieuws.nl