Menu Sluiten

Wandel-orgelconcert

Wandel-orgelconcert

door
3 3 people viewed this event.

Als onderdeel van het Schnitgerfestival geven Anne-Gaëlle Chanon en Pieter-Jelle de Boer een dubbelconcert op het Martiniorgel en het Schnitger-orgel in de Akerk.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 27.50

Verdere informatie

Twee concerten inéén, gespeeld op twee majestueuze historische orgels in de stad Groningen: Anne-Gaëlle Chanon begint de avond op het orgel in de Martinikerk en na een korte wandeling over de Groninger Grote Markt en de Vismarkt kan het publiek in de Akerk verder luisteren naar Pieter-Jelle de Boer op het Schnitger-orgel.

De kaartverkoop start in mei 2023.

 

Anne-Gaëlle Chanon studeerde orgel bij Jean Boyer en Liesbeth Schlumberger aan het conservatorium in Lyon, en bij Lorenzo Ghielmi aan het conservatorium in Milaan en behaalde haar diploma’s cum laude. Chanon trok internationale aandacht door het winnen van de eerste prijs bij het Xavier Darasse Concours in Toulouse (2005) en de derde prijs bij het Paul Hofhaimer orgelconcours in Innsbruck (2007). Zij kreeg daarna uitnodigingen om recitals te geven in Japan, Costa Rica en op vele beroemde historische orgels in Europa, o.a.  in de Martinikerk in Groningen, de Sint Laurenskerk in Alkmaar, de Notre-Dame in Paris, het Auditorium van Radio France, het Radio Kultuurhaus in Wenen, de San Simpliciano in Milaan, de Stiftskirche in Stuttgart en de Kathedraal van Mallorca. Als solist speelde zij met de meeste bekende ensembles en orkesten in Frankrijk zoals het Orchestre de Picardie, het Orchestre National de France, het ensemble Doulce Mémoire en het Choeur de chambre Exprîme.

Anne-Gaëlle Chanon is een veelzijdig musicienne die graag bijzondere projecten aangaat met bijvoorbeeld de acteur Alain Carré, mezzosopraan Marion Lebègue, hoboïst Mathilde Rampelberg en trompettist Guy Touvron. Zij wordt geroemd om haar vertolking van hedendaagse composities, maar ook om haar kennis en liefde voor oude Franse muziek. Zo deed zij uitgebreid onderzoek naar de interpretatie van de werken van de zestiende-eeuwse componist Jehan Titelouze.
Tegenwoordig is Chanon orgeldocente aan het conservatorium van Saint-Quentin (Picardie/Noord-Frankrijk), waar zij veel energie steekt in educatieve projecten rondom het orgel, met name voor jonge kinderen.

Pieter-Jelle de Boer studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij respectievelijk Marcel Baudet en Pieter van Dijk. Na zijn orgel- en pianostudies werd hij toegelaten tot de dirigentenklas van Zsolt Nagy aan het Parijse conservatorium, waar hij in 2007 een Premier Prix behaalde.
Inmiddels woont hij al twee decennia in Frankrijk en heeft hij als dirigent met verschillende gerenommeerde orkesten gewerkt, niet alleen in Frankrijk (l’Orchestre National de France, l’Orchestre National du Capitole de Toulouse e.a.), maar ook in Nederland (Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest van Den Haag), Zwitserland, België en Spanje. Sinds september 2021 is hij vaste dirigent van l’Orchestre des Pays de Savoie. De Boer heeft ook een sterke affiniteit met vocale muziek. Zo werkt hij o.a. graag met het beroemde Accentus-koor; hij dirigeerde meerdere concerten van dit koor en maakte albums die lovende kritieken kregen.

Als organist is Pieter-Jelle de Boer een regelmatige gast in internationale concertseries. Hij was prijswinnaar van de internationale orgelconcoursen van Alkmaar (2003) en Freiberg (2005) en concerteerde op de grote historische instrumenten van Haarlem, Groningen en Weingarten. De Boer is ook actief als componist en arrangeur.

Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

20-10-2023 om 19:30

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen