Menu Sluiten

Waddenfilm: Silence of the Tides

Waddenfilm: Silence of the Tides

door
2 2 people viewed this event.

Vertoning van de waddenfilm ‘Silence of the Tides’ in de bioscoop van het Forum, met een inleiding door vertelkunstenaar Frank Belt en omlijst door orgelmuziek van Birgit Wildeman in de Martinikerk. Voorstelling in het kader van het Schnitgerfestival.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 30.00

Verdere informatie

Een middagvoorstelling rond de vertoning van de waddenfilm ‘Silence of the Tides’ met een inleiding over de Hanzesteden, de Wadden, kerken en orgels afgewisseld met improvisaties op het Martiniorgel, met daarbij ook een hapje en een drankje. Het programma start met twee groepen: groep I van 13.30 tot 16.15 uur en groep II van 15.15 tot 18.00 uur.

De middag ziet er als volgt uit:
13.30-15.15 uur: groep I ziet ‘Silence of the Tides’ in het Forum;
15.15-16.15 uur: groep I & II krijgen een inleiding, muziek en versnaperingen in de Martinikerk;
16.15-18.00 uur: groep II ziet ‘Silence of the Tides’ in het Forum.

De inleiding wordt gehouden door vertelkunstenaar Frank Belt; organist Birgit Wildeman die ook te zien en te horen is in de film zorgt voor de muziek op het Martiniorgel.

De kaartverkoop start in mei 2023.

Over ‘Silence of the Tides’:
‘Silence of the Tides’ is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

De muziek die in deze schitterende film te horen is, werd geschreven door de Duitse organist/componist Birgit Wildeman. In de film speelt zij op het Schnitger-orgel in de Alte Kirche op het waddeneiland Pellworm.

Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

21-10-2023 om 15:15

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen