Menu Sluiten

Tentoonstelling Arp Schnitger

Tentoonstelling Arp Schnitger

door
2 2 people viewed this event.

Tentoonstelling leven en werk Arp Schnitger (Ausstelling Leben und Werk Arp Schnitger in Geschichte und Gegenwart) in de Jacobikerk te Uithuizen. De expositie is dagelijks te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Om de kosten van dit evenement te dekken, wordt van de bezoekers een vrijwillige gift gevraagd.

Aanvullende informatie

Toegang -

Verdere informatie

Het rijke culturele erfgoed, de omvangrijke inventaris van Arp Schnitger, de belangrijkste orgelbouwer uit de barokperiode, is eeuwenlang op unieke wijze en in vele vormen bewaard tegen de tand des tijds.

De Arp Schnitger Gesellschaft uit Duitsland heeft dit immateriële culturele werelderfgoed samengebracht in een reizende tentoonstelling, zodat het werk van Arp Schnitgers orgelbouwkunst op zoveel mogelijk plaatsen op een begrijpelijke en levendige manier kunnen worden ervaren.

Met beeld en tekst, historische documenten en interactieve luisterstations nodigt de expositie de bezoekers uit om Arp Schnitger’s wegen te volgen en zijn leven en werk te verkennen.  De reizende tentoonstelling omvat 23 panelen voor een gedeelte dubbelzijdig, en twee audiovisuele terminals met klankvoorbeelden. De expositie is opgesteld in de Jacobikerk, waar zich ook het best bewaarde orgel (21 van de 28 stemmen zijn nog origineel) van Arp Schnitger bevindt.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

05-07-2023

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen