Menu Sluiten

Rondleiding door het ORGANEUM

Rondleiding door het ORGANEUM

Rondleiding door het ORGANEUM

door
8 8 people viewed this event.

Openbare rondleiding met een presentatie van de collectie historische klavierinstrumenten. Ludolf Heikens zal geselecteerde instrumenten bespelen en vertellen over de geschiedenis van het huis. Öffentliche Führung mit der Vorstellung der Sammlung …

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang -

Verdere informatie

Van april tot oktober worden op woensdag om 15.00 uur openbare rondleidingen aangeboden in het ORGANEUM in Weener.  Uitgangspunt is het prachtige Oost-Friese huisorgel uit 1790. Het “Orgel voor de klas” geeft inzicht in de functie van het orgel.

Het prinselijke klavecimbel uit 1741 en andere huisorgels in renaissance- en barokstijl treden ook op. Daarnaast is er inzicht in de prachtige villa uit 1873.

Aanmelding per telefoon (0049(0)4951 / 91 22 03) is welkom, maar niet verplicht. De toegang is gratis. Een donatie voor het ORGANEUM is vrijwillig.

Von April bis Oktober werden mittwochs um 15.00 Uhr öffentliche Führungen durch das ORGANEUM in Weener angeboten. Ausgangspunkt ist die prächtige ostfriesische Hausorgel aus dem Jahre 1790. Die „Orgel für das Klassenzimmer” gewährt Einblicke in die Funktion der Orgel.

Auch das fürstliche Cembalo von 1741 und weitere Hausorgeln im Renaissance- und Barockstil spielen auf. Dazu gibt es Einblicke in die prunkvolle Villa aus dem Jahre 1873. 

Eine telefonische Anmeldung (04951 / 91 22 03) wird gerne entgegengenommen, ist aber nicht erforderlich. 
Der Eintritt ist frei. Eine Spende für das ORGANEUM ist freiwillig.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

05-04-2023 om 15:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen