Menu Sluiten

Orgelconcert Willeke Smits

Orgelconcert Willeke Smits

door
4 4 people viewed this event.

Willeke Smits geeft op zondag 21 mei vanaf 16:00 uur een concert in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum met veel Italiaanse muziek. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 10.00

Verdere informatie

Op 21 mei geeft Willeke Smits, organiste van de Hooglandse Kerk (Leidse Binnenstadsgemeente) in Leiden, het eerste concert van de nieuwe zomerserie van de Maarlander orgelconcerten op het prachtig gerestaureerde orgel van de Petrus- en Pauluskerk te Loppersum. Willeke speelt een fraai programma met als titel ‘Tulipani’ met muziek in het kader van de ‘Italiaanse week op het Hogeland’.

Willeke is gevraagd een programma te spelen dat is geïnspireerd op de Italiaanse barok. Ze speelt onder andere werken van Girolamo Frescobaldi en Bernardo Pasquini. Maar ook werken van de 17de eeuwse Italiaans-Duitse muzikale duizendpoten en vrienden van elkaar Johann Jacob Froberger en Matthias Weckmann. De Duitse orgelwerken die ze speelt zijn van Samuel Scheidt, Johann Adam Reincken en Dieterich Buxtehude. Deze werken zijn geïnspireerd op de Italiaanse vroeg barokke stijl. Twee oude en moderne Nederlandse bijdragen completeren het programma, namelijk van Anthoni van Noordt en van Willeke Smits zelf. Allemaal werken die op dit orgel karakteristiek en expressief klinken. Het volledige programma kunt u vinden op www.jacobuskerkzeerijp.nl. Na afloop is er gelegenheid om in het koor van de kerk na te praten onder het genot van koffie en koek.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. http://www.hinszorgelleens.nl →

 

Datum en tijd

21-05-2023 om 16:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen