Menu Sluiten

Orgelconcert Sietze de Vries Leens

Orgelconcert Sietze de Vries Leens

Orgelconcert Sietze de Vries Leens

door
30 30 people viewed this event.

Concert op het Hinsz-orgel in Leens door Sietze de Vries, artistiek leider Orgel educatie Centrum Groningen

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang - € (standaard) 12.50

Verdere informatie

Het concert van de internationaal optredende organist Sietze de Vries heeft als thema Luther en Calvijn in dialoog. Aan de hand van orgelwerken van Sweelinck, Reincken en Bach wordt dit muzikaal uitgebeeld.

Psalmen horen bij Calvijn, terwijl Luther zelf zich aan het kerkliederen maken zette, of oude liederen ‘hervormde’. Met name Noord-Duitse organisten zetten destijds grote koraalfantasieën op over deze Lutherse gezangen. Soms waren dat een soort muzikaal visitekaartje. De Vries speelt zo ’n uitgebreid werk: Johann Adam Reinkens Was kann uns kommen an für Not. Uit de zogeheten Orgelmis van Bach horen we Dies sind die heil’gen zehn Gebot en Aus tiefer Not. Uiteraard gaat De Vries zaterdagavond weer doen waar hij destijds schijnbaar voor in de wieg is gelegd: improviseren. Bij de improvisatie over een bepaald lied heeft hij zelfs het liedboek niet voor zich staan! Op het programma van zijn concert, aanvang 20.00 uur, staat reeds de naam van de muzikale bouwwerken die De Vries in bijzijn van de luisteraars muzikaal zal gaan opzetten: Psalm 119 en Psalm 130. Zonder steigers dus …

 

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

02-07-2022 om 20:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen