Menu Sluiten

Orgelconcert Noordbroek

Orgelconcert Noordbroek

door
119 119 people viewed this event.

Integrale uitvoering van de Clavierübung III (‘Orgelmis’) van Johann Sebastian Bach door Leonore Lub, Peter Westerbrink en Sonus Vita o.l.v. Anjo de Haan.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 15

De ‘Clavierübung dritter Teil’ van Johann Sebastian Bach in Noordbroek

Een uitvoering van Bachs ‘dritter Teil der Clavierübung’ uit 1739 is altijd weer een belevenis. Op zaterdag 26 september  wordt  het werk, beter bekend  (maar niet geheel terecht) als ‘de grote orgelmis’  uitgevoerd op het vermaarde Arp Schnitger-orgel in de kerk van Noordbroek. Leonore Lub en Peter Westerbrink, organisten van de kerk, tekenen voor de uitvoering.

In deze beroemde cyclus worden  koraalbewerkingen omraamd door een majestueus Praeludium en een monumentale tripelfuga. De koralen hebben steeds een hoofdonderwerp (zoals doop, Avondmaal, wet) uit de Heidelbergse Catechismus als onderwerp. Bach heeft daarbij steeds korte en langere bewerkingen van ongeëvenaarde schoonheid gecomponeerd.  Met name ook de grote bewerkingen tot Bachs meest geliefde composities. Voorbeelden zijn ‘Dies sind die heil’gen zehn Gebot’ of  ‘Christ unser Herr, zum Jordan kam’.

De mooiste muziek van Bach, uitgevoerd in een van de mooiste kerken van Groningen op het niet voor niets over de hele wereld bekende Schnitgerorgel. Wat wil een mens nog meer? De betreffende koralen worden vooraf gezongen door Sonus Vita o.l.v. Anjo de Haan.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link:

 

Datum en tijd

25-09-2021 om 20:00
 

Locatie

Deel dit bericht

Skip to content