Menu Sluiten

Orgelconcert Mirjam Haag

Orgelconcert Mirjam Haag

Orgelconcert Mirjam Haag

door
3 3 people viewed this event.

Het tweede concert in de zomerserie orgel-inloopconcerten in de Pelstergasthuiskerk wordt verzorgd door jong talent uit Duitsland, organiste Mirjam Haag. Zij bespeelt het oorspronkelijk uit 1627 daterende Schnitgerorgel.

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang -

Verdere informatie

Tijdens het tweede concert in de serie zomerserie orgel-inloopconcerten in de Pelstergasthuiskerk bespeelt Mirjam Haag het orgel. Het concert vindt plaats op zaterdagmiddag 15 juli, om 13:30 uur. De kerk is open vanaf 13:00 uur. Op het oorspronkelijk uit 1627 daterende Schnitgerorgel speelt Mirjam een mooi en afwisselend programma met werken van Buxtehude en Bach en improvisaties.

Mirjam Laetitia Haag uit Duitsland begon al op jonge leeftijd met viool- en pianolessen. Sinds 2012 wijdt ze zich ook aan het orgel en vooral aan orgelimprovisatie. Haar studie kerkmuziek in Rottenburg a. N. rondde zij in 2019 cum laude af. Tegelijkertijd voltooide zij een lerarenopleiding voor de vakken wiskunde en muziek (in Tübingen respectievelijk Stuttgart). Daarna begon ze beide masterstudies aan de HMDK (Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst) Stuttgart. Sinds 2015 is ze stipendiaat van de “Hanns Seidel Stiftung”. Buitenlandse studiereizen brachten haar in Valparaiso (VS), Rome, Cambridge en Groningen. Als concertorganiste en kerkmusicus is zij veelgevraagd in binnen- en buitenland en organiseert zij vele projecten met orgelmuziek in creatieve interdisciplinaire samenwerkingscontexten.
Meer informatie en data zijn te vinden op haar eigen YouTube-kanaal en op www.mirjamlaetitiahaag.de.

Na afloop van het concert, om 14:00 uur, is er de mogelijkheid deel te nemen aan een korte rondleiding door het Pelstergasthuis, dat uit 1267 dateert. De rondleiding wordt verzorgd door de heer Francois Meijer. Na het concert kunnen bezoekers in de consistorie genieten van een gratis kop koffie of thee.

Het concert is gratis, collecte in contanten.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstraad Groningen en Stichting Heiligen Geest Gasthuis.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

15-07-2023 om 13:30

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen