Menu Sluiten

Orgelconcert Leo van Doeselaar Leens

Orgelconcert Leo van Doeselaar Leens

door
23 23 people viewed this event.

Concert op het Hinsz-orgel in Leens door Leo van Doeselaar, organist Martinikerk te Groningen.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 12.50

Verdere informatie

Als de veelzijdige organist en pianist Leo van Doeselaar weer eens naar Leens komt om in de Petruskerk een orgelconcert te geven, zet hij meestal een zeer origineel programma, met een titel, in de lessenaarsbak.

Zijn concert op zaterdag 30 juli, aanvang 20.00 uur, is er ook weer zo een: Johann Sebastian Bach, bekend versus onbekend. We gaan tien Bach-werken horen waaronder de bekende Toccata (Preludio) en fuga in C (BWV 566) en de zéér bekende Toccata, adagio en fuga in C (BWV 564). En een bekende koraalbewerking  uit de Schübler Choräle en de bewerking Das alte Jahr vergangen ist. Daar zet Van Doeselaar dan tegenover Bachs bewerking van dezelfde koralen, maar dan minder bekend voor het gemiddelde orgelpubliek, zoals de stukken uit de Neumeister Sammlung: de in de jaren tachtig ontdekte vroegste Bach-werken. Van Doeselaar geeft bij alle gespeelde werken keurig het vermoedelijke ontstaansjaar. Je hóórt Bach gewoon muzikaal groeien! De vergelijking vroeger en later, c.q. onbekend en bekend levert bijna steeds hetzelfde beeld op: als aankomend organist en componist was de genialiteit van Bach reeds meteen duidelijk te zien en te horen.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. http://www.hinszorgelleens.nl →

 

Datum en tijd

30-07-2022 om 20:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen