Menu Sluiten

Orgelconcert door Leonore Lub

Orgelconcert door Leonore Lub

Orgelconcert door Leonore Lub

door
8 8 people viewed this event.

Tussen Hemelvaart en Pinksteren: Orgelconcert op het Lohmanorgel in de Farmsumerkerk door organiste Leonore Lub.

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang - € (standaard) 10

Verdere informatie

Op het programma staan onder meer bewerkingen van enige Pinksterliederen, waaronder twee delen uit het ‘Veni Creator’ van Maurice Duruflé (1902-1986). Dit werk, een triptiek over de welbekende Latijnse Pinksterhymne, is zijn bekendste werk voor orgel. Duruflé droeg het op aan Louis Vierne, organist van de Notre Dame in Parijs. Voor deze heerlijke laatromantische muziek geldt: ze is zelden in Groningen te horen. Verder zijn er composities van J.S. Bach, J.E. West en G. Pierné. Ook zal er een compositie van de concertgever zelf ten gehore worden gebracht.

Het programma:

 Johann Sebastian Bach (1685-1750)

  • Dorische Toccata un Fuge in d                      BWV 538
  • Komm, Gott Schöpfer, Heiliger Geist          BWV 667
  • Allein Gott in der Höh sei Ehr                       BWV 662

John Ebenezer West (1863-1929)

  • Passacaglia (1899)

Leonore Lub (*1964)

  • Variaties over ‘Rechter in het licht verheven’

Gabriël Pierné (1863-1937)

  • Trois Pièces
  • Prélude
  • Cantilène
  • Scherzando

Maurice Duruflé (1902-1986)

  • Choral varié sur le thème du “Veni Creator” Op. 4

Gegevens over de concertgever Leonore Lub 

Leonore Lub studeerde orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Voor orgel studeerde zij af in 1988 voor het diploma Docerend Musicus bij Wim van Beek. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema, en behaalde in 1991 het diploma Uitvoerend Musicus. Piano studeerde zij bij Gerben Makkes van der Deijl in Groningen en Nelleke Geesink in Zwolle. Ook volgde zij lessen bij Jet Röling. Als docente piano en orgel is zij verbonden aan Theater/Kunstencentrum Kielzog te Hoogezand-Sappemeer en aan het Kunstencentrum Stichting Vrijdag te Groningen. Daarnaast heeft zij een privé-praktijk. In 1999 verscheen van Leonore Lub een cd van een live-concert op het orgel van de Der Aa-kerk te Groningen met werken van Jehan Alain en Jan Welmers. Op de in 2003 verschenen dubbel-cd ‘Arp Schnitger in Nederland’  bespeelt zij de orgels in Noordbroek, Nieuw-Scheemda en de Der Aa-kerk. In hetzelfde jaar kwam ook haar solo-CD van het orgel in Noordbroek uit. In 2005 verscheen een dubbel-cd met het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met haar collega Erwin Wiersinga. In december 2011 kwam van haar een cd uit van het Schnitger-orgel te Noordbroek, aan welk orgel zij als organiste verbonden is.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

20-05-2023 om 20:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen