Menu Sluiten

Orgel en Fagot

Orgel en Fagot

Orgel en Fagot

door
51 51 people viewed this event.

Concert door Sander van den Houten (orgel) en Ab Weegenaar (fagot) op de kleine orgels in de Petruskerk te Leens Tevens presentatie van de cd die in 2020 werd opgenomen.

Aanvullende informatie

Registration email/URL - http://www.hinszorgelleens.nl

Toegang - € (standaard) 10.00

Verdere informatie

Start nieuwe concertserie voor de klassieke fijnproever  in Leens !

 

De concertzaal van de borg Verhildersum

Leens is in de hele wereld bekend om haar beroemde Hinszorgel-orgel uit 1733-1734.

Om een nog breder concept te bieden dan alleen orgelconcerten op het Hinsz-orgel heeft de Stichting een nieuwe serie gestart .

Kabinet- en secrétaire orgels stonden vroeger in paleizen, borgen en in huizen van de rijke bovenklasse. Ze waren er voor lering en vermaak.

Vaak werden deze instrumenten gebruikt in samenspel met andere instrumenten zoals fluit, viool, fagot en cello. Maar er werd natuurlijk ook bij gezongen.

In de’ zomer van 2020 hebben wij een concertserie georganiseerd op het kabinetorgel in combinatie met andere instrumenten. Dit smaakte naar meer en bracht een ander publiek op de been dan we gewend waren.

De Stichting Hinszorgel Leens werd vorig jaar in de gelegenheid gesteld het in bruikleen gegeven kabinetorgel van de familie Top uit Nunspeet aan te schaffen.

Het ontbreekt de Stichting echter aan ruim 10.000 euro! We denken een overzienbaar bedrag. Hier moet dus iets aan worden gedaan!

Op woensdag 3 augustus om 20.00 uur start in de Petruskerk daarom de fondswerving middels een concert door Ab Weegenaar en Sander van den Houten (twee bekende musici uit Kampen). Zij brengen werken voor twee toetsinstrumenten op het koor- en kabinetorgel ten gehore, alsmede werken voor orgel en fagot.

Op deze avond wordt tevens een cd gepresenteerd met muziek op deze orgels, gespeeld door beide musici. Zo zou het ook geklonken kunnen hebben als ware u op bezoek op de borg Verhildersum bij de familie Van Starkenborgh.

 

De entree voor het concert (€ 10,–) is laag gehouden om zoveel mogelijk bezoekers mee te laten genieten van dit nieuwe concept. De cd is op deze avond ook verkrijgbaar voor 15 euro.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. http://www.hinszorgelleens.nl →

 

Datum en tijd

03-08-2022 om 20:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen