Menu Sluiten

Organist Bouko Tiggelaar en mannenkoor St. Vitus

Organist Bouko Tiggelaar en mannenkoor St. Vitus

Organist Bouko Tiggelaar en mannenkoor St. Vitus

door
46 46 people viewed this event.

Het koor- en orgelconcert op 10 oktober is een mix van koorzang en orgel; soms à capella, soms begeleid en een andere keer in wisselzang.

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang - € standaard 7

Verdere informatie

Het koor zingt delen gezongen die thuishoren in de mis (vaste en wisselde zangen), aangevuld met muziek die in een mis of andere viering gezongen kunnen worden, zoals een Onze Vader en zegenwens. Deels komt de muziek aan het Graduale Romanum. Daarnaast klinkt er muziek getoonzet door componisten als Bortnjanski, Kedrev en Stehle.

Bouko Tiggelaar levert ook een belangrijke bijdrage aan het concert. Hij wisselt het koormuziek instrumentaal af met muziek van Speth, Scheidt en Händel op het Snitger-Freijtag orgel. Ook worden er werken uitgevoerd uit ‘Munumenta Musica Neerlandica: Nederlandse klaviermuziek uit de 16e en 17 eeuw. Door de afwisseling van koor- en orgelmuziek krijgt het concert de vorm van een viering. De Gregoriaanse koormuziek wordt afgewisseld met muziek van klassieke componisten.

De nieuwe coronamaatregelen maken het nodig, dat u een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest kunt laten zien. U kunt reserveren via hensen.ellen@nullhetnet.nl of  06-23741844.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

10-10-2021 om 16:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen