Menu Sluiten

Niki Jacobs zingt Theodorakis’ Mauthausenliederen

Niki Jacobs zingt Theodorakis’ Mauthausenliederen

door
4 4 people viewed this event.

In de voorstelling The Ballad of Mauthausen staat de beroemde Mauthausen liederencyclus van de onlangs gestorven componist Mikis Theodorakis centraal. Op zondag 3 oktober brengt zangeres Niki Jacobs de voorstelling in Synagoge Groningen.

Aanvullende informatie

Toegang - € standaard 18.50

Niki Jacobs koos ervoor om de liederencyclus van componist Mikis Theodorakis en dichter Iakovos Kambanellis in te bedden in een breder verhaal, tussen de grote Joodse migratiegolf aan het einde van de negentiende eeuw en de revival van de Joodse levenswijze en cultuur in de Verenigde Staten. Door die opbouw is de voorstelling groter dan enkel een ode aan onze vrijheid en eindigt ze uitbundig en vrolijk.

Theodorakis
The Ballad of Mauthausen is een cyclus van vier liederen. De teksten zijn gebaseerd op gedichten van de Griekse dichter Iakovos Kambenellis die het concentratiekamp Mauthausen in Oostenrijk als gevangene overleefde.
Componist en politiek activist Mikis Theodorakis stierf op 2 september in Athene op 96-jarige leeftijd. Na de staatsgreep in Griekenland door kolonels in 1967 werd Theodorakis verbannen. Na de val van het regime keerde hij terug en ging hij in de politiek. Internationaal werd hij beroemd met de Dans van Zorba.

Niki Jacobs
Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten klonk weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar ensemble slaat zij met deze voorstelling een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.

Reserveren/bestellen: info@nullnikitov.com o.v.v. Synagoge Groningen

Voorafgaand aan de voorstelling kunnen bezoekers om 13:00 of 15:00 uur een wandeling door de voormalige joodse buurt van Groningen maken. Deze tickets (€6,- p.p.) zijn apart te bestellen via reserveren@nullsynagogegroningen.nl.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link:

 

Datum en tijd

03-10-2021 om 16:00

Deel dit bericht

Skip to content