Menu Sluiten

NDR Vokalensemble o.l.v. Klaas Stok

NDR Vokalensemble o.l.v. Klaas Stok

door
4 4 people viewed this event.

Slotconcert van het Schnitgerfestival 2023 verzorgd door het NDR Vokalensemble onder leiding van Klaas Stok. Met werken uit de bloeitijd van de Hanzesteden. Pieter-Jelle de Boer bespeelt het Martiniorgel.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 30.00

Verdere informatie

Het slotconcert van het Schnitgerfestival 2023 biedt vocale muziek en orgelmuziek uit de zestiende en zeventiende eeuw met het NDR Vokalensemble en organist Pieter-Jelle de Boer.

Het NDR Vokalensemble is het professionele koor van de stad Hamburg. Het ensemble is gespecialiseerd in een breed repertoire van renaissance tot aan hedendaagse muziek. Met tal van afwisselende programma’s treedt het koor regelmatig op in het Hamburgse concertgebouw de Elbphilharmonie en in vele  kerken en concertzalen in Duitsland en daarbuiten. Ook worden vele albums en andere opnames gemaakt voor radio en tv.

Sinds 2018 staat dit gezelschap onder leiding van de Nederlandse dirigent Klaas Stok. Klaas Stok was van 2015-2020 koordirigent van het Groot Omroepkoor en hij is een veel gevraagd gastdirigent voor internationaal gerenommeerde ensembles, zoals Collegium Vocale Gent, Cappella Amsterdam en het Chor des Bayerischen Rundfunks.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met SPOT-Groningen.
De kaartverkoop start in mei 2023.

 

Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

22-10-2023 om 15:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen