Menu Sluiten

Martinitoren Carillonconcert

Martinitoren Carillonconcert

door
3 3 people viewed this event.

Emeritus-stadsbeiaardier Auke de Boer bestijgt speciaal voor het Schnitgerfestival nogmaals de trappen van de Martinitoren om klokslag 12 uur een carillonconcert te geven voor de bewoners en bezoekers van de stad.

Aanvullende informatie

Toegang -

Hij is dan wel met pensioen sinds zijn optreden op Koningsdag dit jaar, na 32 jaar trouwe dienst, maar gelukkig was beiaardier Auke de Boer graag bereid om voor het Schnitgerfestival nog eens de 330 treden van de Martinitoren te beklimmen om het carillon van d’Olle Grieze te bespelen. Wat we gaan horen is nog niet bekend, maar het zal zeker weer verrassend zijn. Misschien iets van de 100 jaar geleden geboren Argentijnse tango-koning Astor Piazzolla?

Schnitgerfestival – 14 t/m 17 oktober 2021

Grootse meerstemmigheid

Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie. Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitgerfestival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link:

 

Datum en tijd

16-10-2021 om 12:00 to
12:45

Deel dit bericht

Skip to content