Menu Sluiten

Marktconcert Valentin Lucas Richter Jacobikerk Uithuizen

Marktconcert Valentin Lucas Richter Jacobikerk Uithuizen

door
2 2 people viewed this event.

Op 5 augustus 2023 geeft Valentin Lucas Richter (Duitsland) een marktconcert op de Menkemaborg om 14.30 uur op het Groet en Vool kabinet-orgel in de grote zaal. Hiervoor geldt de normale entree bij de kassa van de borg, (museumjaarkaart en vrienden van de Borg kaart is geldig) bij de uitgang wordt gecollecteerd voor de organist. Om 16.00 uur geeft Valentin Richter een marktconcert in de Jacobikerk op het Arp Schnitger-orgel. Na afloop van het concert wordt een collecte gehouden voor de deelnemende orgelstudenten De expositie over orgelmaker Arp Schnitger in de Jacobikerk is ook te bezoeken.

Aanvullende informatie

Toegang -

Verdere informatie

Valentin Lucas Richter werd in 1999 geboren in Hamburg.
Hij begon met piano onderricht. later volgde orgelles bij Armin Schoof in Lübeck
Sinds 2017 studeert hij compositie en muziektheorie aan de Hochschule für Musik in Hamburg bij prof. Jan Philipp Sprick en Volkhardt Preuss, en heeft daarnaast orgellessen van Wolfgang Zerer.
In Groningen heeft hij een semester orgelles van Theo Jellema en klavecimbel van Johan Hofmann. Tijdens dit semester studeerde hij op het orgel van de Jacobikerk in Uithuizen. Thans studeert hij aan de Hochschule für alte musik in Basel.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

05-08-2023 om 14:30

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen