Menu Sluiten

Luthers Bach Ensemble

Luthers Bach Ensemble

door
105 105 people viewed this event.

Het koor en orkest van het Luthers Bach Ensemble zullen ter gelegenheid van de achtste editie van het Schnitgerfestival het thema van Grootse Meerstemmigheid eer aandoen met een veelzijdig programma vol prachtige werken van oude meesters als Sweelinck, Praetorius en Buxtehude.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 30.00

Het koor en orkest van het Luthers Bach Ensemble zullen deze avond de gewelven van de Aa-kerk vullen met de polyfonische klanken van de 16e en de 17e eeuw. Onder leiding van Tymen Jan Bronda spelen zij werken van de oude meesters Sweelinck, Praetorius en Buxtehude en voeren zo het publiek mee van de late renaissance naar de vroege barok.

Schnitgerfestival – 14 t/m 17 oktober 2021

Grootse meerstemmigheid

Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie. Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitgerfestival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link:

 

Datum en tijd

15-10-2021 om 20:00 to
22:00

Deel dit bericht

Skip to content