Menu Sluiten

Lunchconcert – Lukáš Dvořák

Lunchconcert – Lukáš Dvořák

Lunchconcert – Lukáš Dvořák

door
7 7 people viewed this event.

Sedert tal van jaren worden op de vrijdagmiddagen in de zomer lunchpauzeconcerten gegeven op het hoofdorgel van de Martinikerk. De inloopconcerten bieden de gelegenheid één van de fraaiste en meest bijzondere orgels van Europa te beluisteren. Dit jaa…

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang - € (standaard) 2

Verdere informatie

Lukáš Dvořák studeerde af aan het Conservatorium van Praag bij Jan Kalfus. Momenteel vervolgt hij bij Pavel Černý zijn orgelstudie aan de Academie voor Podiumkunsten en tegelijkertijd een studie directie aan het Conservatorium van Praag. In 2020 werd hij, binnen een uitwisselingsstudieprogramma, toegelaten tot de Koninklijke Deense Muziekacademie in Kopenhagen. In het studiejaar 2022 – 2023 is hij extern student aan het Prins Claus Conservatorium.
In het verleden nam hij deel aan verschillende evenementen van de beste conservatoriumstudenten uit Tsjechië en Slowakije (Brno, Kroměříž, Praag). In 2016 deed hij als jongste deelnemer succesvol mee bij het Petr Eben International Organ Competition in Opava. Hij volgde masterclasses in de VS, Zweden, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

In 2019 begeleidde hij de nationale bedevaart naar St. Agnes in Rome en het Vaticaan samen met de ‘Band of the Castle Guards and the Police of the Czech Republic’ en duizenden pelgrims. Hij werkt ook regelmatig samen met orkesten zoals het ‘Prague 8 Symphony Orchestra’, het ‘Prague Conservatory String Orchestra’ ‘Collegium Hortense’ en het koor ‘Canticorum Jubilo’.

Sinds zijn 18de is hij als tweede organist verbonden aan het ‘Royal Collegiate Chapter van Ss. Peter en Paul in Vyšehrad’ en tevens aan de St. Nicolaaskerk in Humpolec.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

30-06-2023 om 12:45

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen