Menu Sluiten

Lunchconcert jong talent

Lunchconcert jong talent

Lunchconcert jong talent

door
42 42 people viewed this event.

Ter gelegenheid van de achtste editie van het Schnitgerfestival verzorgen studenten van het Prins Claus Conservatorium o.l.v. docent en organist Erwin Wiersinga een lunchconcert in de Pelstergasthuiskerk.

Aanvullende informatie

Registration email/URL - https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10095283?stlt=egp

Toegang - € (standaard) 10.00

Verdere informatie

Even uit de drukte van de stad en genieten van een lunchconcert in de kerk van het pittoreske Pelstergasthuis, waar de studenten van het Prins Clausconservatorium laten horen hoe prachtig het kleinste Schnitgerorgel van de stad kan klinken. Ook met medewerking van studenten slagwerk.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium.

Schnitgerfestival – 14 t/m 17 oktober 2021

‘Grootse meerstemmigheid’

Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie. Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitgerfestival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10095283?stlt=egp →

 

Datum en tijd

17-10-2021 om 12:15

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen