Menu Sluiten

Landadel Pieterburen

Landadel Pieterburen

door
3 3 people viewed this event.

14:00 uur ontvangst in Theeschenkerij van Domies Toen
14:45 uur bezoek Petruskerk Pieterburen, korte uitleg Goosen Geurt Alberda, snijwerk Jan de Rijk, Arp Schnitger en houtsnijder Walles, korte demonstratie orgel
15.30 uur Bezoek borgterrein Dijksterhuis, tonen maquette voormalige borg en uitbrengen toost
16.30 uur bezoek kerk Saaxumhuizen, korte uitleg snijwerk Walles, korte demo orgel
17:15 uur bezoek kerk Mensingeweer, korte demonstratie Arp Schnitger-orgel (voorheen in Pieterburen)
18:15 uur optioneel maaltijd bij Waddengenot in Pieterburen
20:00 uur mogelijk combi met concert in Petruskerk te Leens door Bob van der Linde

Aanvullende informatie

Toegang - € 15.00 middagprogramma

De middag gaat over de landadel van Pieterburen en welke uitstraling dit heeft gehad naar de kerkgebouwen van Pieterburen en Saaxumhuizen.

Aanvang is om 14:00 uur in de Theeschenkerij van Domies Toen. Daarna wordt de Petruskerk bezocht waar prachtig snijwerk is te zien. Er wordt uitleg gegeven en het huidige Leichel-orgel achter het originele loze rugwerk van Arp Schnitger is te horen. De oude borgplek is nog goed intact, deze wordt vervolgens bezocht. Een maquette van de borg wordt daar getoond om een goede indruk te krijgen hoe het er vroeger uitzag. In Saaxumhuizen is snijwerk te zien van Walles, hetgeen ook door toedoen van de borgheer van de borg Dijksterhuis daar is gekomen.

Om het voormalig orgel uit Pieterburen te horen en te zien, wordt de middag vervolgd in de kerk van Mensingeweer. Dan is het (optioneel) tijd voor een maaltijd bij restaurant Waddengenot in Pieterburen. Een combi met het avondconcert om 20:00 uur op het onlangs gerestaureerde Hinsz-orgel van de Petruskerk in Leens behoort daarna tot de mogelijkheden.

Kosten:

  • alleen middagprogramma € 15,–
  • combi met concert in Leens € 25,–
  • maaltijd bij Waddengenot € 25,–

Skip to content