Menu Sluiten

kijk/hoor/trap-en-hap fietstocht

kijk/hoor/trap-en-hap fietstocht

door
3 3 people viewed this event.

De tweede fietstocht heeft als startpunt het Schathoes van de borg Verhildersum in Leens en vindt plaats onder leiding van Dirk Molenaar (organist in Eenrum en Leens).

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 10.00

Verdere informatie

Allereerst gaat de tocht naar Ulrum (bekend van de gebeurtenissen rond de Afscheiding van 1834) en vervolgen via Zuidema’s klap naar Niekerk. Daar wordt de kerk bezichtigd die betaald is uit de opbrengst van de Zilvervloot van Piet Hein. De tocht gaat over oude kerkpaden via Houwerzijl en Vliedorp terug naar Leens. Daar kan worden gepicknickt op het kerkhof bij de Petruskerk of worden geluncht in cafetaria ‘Het Brussel Lof’. Uiteraard wordt de Petruskerk bekeken, inclusief gewelven, orgel, klokken en het uurwerk. Vervolgens via Wehe den Hoorn met de monumentale Bonifatiuskerk naar het pittoreske Mensingeweer. Daar wordt het witte kerkje met Schnitgerorgel bezocht. Dan over het hoogholtje, langs de molen, verder naar Eenrum. Daar is aandacht voor de rode pompen en de kerk. Als laatste kan de toren van Eenrum beklommen worden om uit te kijken over het landschap waar is gefietst. Tenslotte gaat de tocht terug naar Leens.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. http://www.hinszorgelleens.nl →

 

Datum en tijd

20-05-2023 om 10:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen