Menu Sluiten

Kerk wordt bioscoop

Kerk wordt bioscoop

Kerk wordt bioscoop

door

‘Orgel anders’-concert door Vincent Hensen-Oosterdijk, cantor-organist van de Nicolaïkerk in Appingedam. Hij begeleidt de geluidloze film ‘Phantom of the Opera’ uit 1925 al improviserend op het orgel.

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang - € (standaard) 12

Verdere informatie

De Monument- en Concertcommissie van de Grote Kerk Wildervank wil graag het orgel ook op andere manieren inzetten. Dat gaat ook dit jaar ook weer gebeuren bij het traditionele ‘Jan Bosch orgelconcert’ op de landelijke open orgeldag. Vincent Hensen-Oosterdijk gaat de geluidloze film ‘Phantom of the Opera uit 1925 (versie 1929) voorzien van geluid op het orgel. Vroeger was dit de normaalste zaak van de wereld, elke bioscoop had een pijporgel dat ook uitgerust was met wat speciale effecten. Voor die tijd was dit een spannende film, maar ook voor nu zitten er een aantal spannende momenten in.

Deze bijzondere beleving wordt van harte aanbevolen voor iedereen ouder dan 12 jaar, een ‘griezel’film op twee grote schermen, lichteffecten voor de dramatiek en natuurlijk Vincent op het Walcker-orgel die met uitgekiende muziek dit alles zal versterken.

De toegangsprijs is incl. consumptie. Het begint om 19:30 uur, Vincent zal dan een aantal orgelstukken ten gehore brengen als voorprogramma, om 20:00 uur is er een pauze tot circa 20:30 uur. Als het voldoende donker is in de kerk begint de filmvoorstelling.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

09-09-2023 om 19:30

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen