Menu Sluiten

GEANNULEERD Zwischen den Jahren concert

GEANNULEERD Zwischen den Jahren concert

door
52 52 people viewed this event.

In de kersttijd worden in de kerk van Noordbroek door organist Peter Westerbrink twee bijzondere concerten gegeven. Naast het traditionele Nieuwjaarsconcert op 1 januari is er op dinsdag 29 december het concert ‘tussen de jaren’. Tot de invoering van de tijdskalender van paus Gregorius XIII in 1582 werd daarmee de ‘lege’ tijd tussen het eind van het oude jaar (24 december) en het begin van het nieuwe jaar op 6 januari aangeduid

Aanvullende informatie

Toegang - € 12.5 (standaard)

In Duitsland is met ‘zwischen den Jahren‘ de associatie gebleven met  een tijd van bezinning op dat wat werkelijk belangrijk is – ook een tijd om opnieuw vertrouwen te putten en met nieuwe moed door te gaan. Heimwee en verlangen, voltooiing en hoop zijn daarbij kernbegrippen, die voor velen juist in de laatste dagen van het jaar een bijzondere betekenis krijgen.

Met dit concert in de kerk van Noordbroek met haar onvolprezen Schnitgerorgel willen we gelegenheid  bieden, dat bijzondere gevoel met oude muziek nog intensiever te beleven. Terug naar de essentie met wat muziek vermag, maar ook waar het een zeker gebrek aan zitcomfort en aangename temperaturen betreft. Wie dat op de koop toeneemt, wordt rijk beloond.

Op het programma werken van Paul Siefert, Dieterich Buxtehude, Johan van Dommele, Bert Matter en Johann Sebastian Bach. Het complete programma vindt u op www. peterwesterbrink.nl.

 

Datum en tijd

29-12-2020 om 20:00

Deel dit bericht

Skip to content