Menu Sluiten

Dans, orgel en slagwerk

Dans, orgel en slagwerk

door
4 4 people viewed this event.

Ter gelegenheid van het Schnitgerfestival 2021 geven de dansers van dansacademie Lucia Marthas een spetterende voorstelling in de Lutherse Kerk. Ze worden daarbij begeleid door het prachtige barokorgel bespeeld door Vincent Hensen-Oosterdijk, en de steady beat van percussionist Kalina Vladovska.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 10.00

Met Dansacademie Lucia Marthas Kalina Vladovska, slagwerk Vincent Hensen-Oosterdijk, orgel

De organist Vincent Hensen-Oosterdijk is altijd wel in voor een bijzondere samenwerking – in 2018 stond hij al met de jonge circusartiesten van Santelli op het Schnitgerfestival – en ook dit jaar pakt hij weer flink uit, met een wervelende show die hij samen met de dansers van Dansacademie Lucia Marthas zal geven. Zij krijgen daarbij de ondersteuning van de hypnotiserende percussieklanken van het grote talent Kalina Vladovska, student aan het Prins Claus Conservatorium en winnares van het Prinses Christina Concours 2019. Een aanrader voor jong en oud!

Schnitgerfestival – 14 t/m 17 oktober 2021

Grootse meerstemmigheid

Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie. Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitgerfestival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link:

 

Datum en tijd

16-10-2021 om 15:00 to
16:15

Deel dit bericht

Skip to content