Menu Sluiten

Concert Noordelijk Barokensemble

Concert Noordelijk Barokensemble

door
33 33 people viewed this event.

Concert Noordelijk Barokensemble in Nicolaïkerk Appingedam m.m.v. Joep van Geffen, bas en Mathilde van Wijnen, viola da gamba. Thema: “Bach in Perspectief of Waar haalde Bach de mosterd vandaan?”

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 15

Verdere informatie

Met als thema “Bach in Perspectief of Waar haalde Bach de mosterd vandaan?” geeft het Noordelijk Barokensemble op zondagmiddag 20 februari om 15.30 uur een concert in de Nicolaïkerk in Appingedam. Solistische medewerking wordt verleend door Joep van Geffen, bas en Mathilde van Wijnen, viola da gamba. De leiding is in handen van Jelte Hulzebos.

Het Noordelijk Barokensemble voert instrumentale en vocale werken uit die in verbinding staan met Johann Sebastian Bach en hem hebben geïnspireerd. Voor een deel zijn dat werken van componisten uit de zogenaamde Noord-Duitse orgelschool waarvan Dietrich Buxtehude, Matthias Weckmann en Nicolaus Bruhns de belangrijkste zijn. Componisten die de Lutherse kerkmuziek een enorme stimulans gaven en Bach de weg wezen naar zijn ongeëvenaarde cantate-oeuvre. Daarnaast klinkt een cantate van Bachs oudoom Johann Christoph Bach. Dat werk staat in een belangrijke bundel die Bach in zijn bezit had met werken van zijn familieleden, het zogenaamde Altbachisches Archiv.

Van Georg Philipp Telemann, tijdgenoot van Bach en peetoom van diens zoon C.Ph.E. Bach, wordt een orkestsuite gespeeld voor strijkers en viola de gamba. Sluitstuk van dit prachtige programma is de meest bekende solocantate voor bas “Ich habe genung” BWV 82 van J.S. Bach. De ontroerende aria’s en de onstuimig dansante slotaria zijn bij de leden van het Noordelijk Barokensemble en de bas Joep van Geffen in goede handen. Ze staan garant voor een indringende uitvoering.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

20-02-2022 om 15:30

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen