Menu Sluiten

Carel Kraayenhof & Aart Bergwerff

Carel Kraayenhof & Aart Bergwerff

door
1 1 people viewed this event.

Carel Kraayenhof, bandoneon & Aart Bergwerff, orgel – ‘Tango! Piazzolla’

Aanvullende informatie

Toegang - € 30 (standaard)

Wie in verleden het Schnitger Festival al eens bezocht, weet dat het publiek er vaak wordt verrast met muziek die intrigeert door samenspel van instrumenten die je niet vaak samen hoort. In de voorstelling Tango! Piazzolla is dit precies wat er gebeurt. Carel Kraayenhof, virtuoos bandoneonspeler en geliefd bij een breed publiek, speelt samen met Aart Bergwerff, de organist die nergens bang voor is en al eerder liet horen dat de Zuid-Amerikaanse ritmes en melodieën hem heel goed liggen. De twee musici presenteren met Tango! Piazzolla het publiek op een zeer aantrekkelijke mix van orgel, bandoneon en zelfs dans!

Schnitger Festival – 14 t/m 17 oktober 2021
Grootse meerstemmigheid

Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie.

Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitger Festival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts. Genoeg reden om de data vast te leggen in de agenda’s: 14 t/m 17 oktober 2021!

Meld u aan via onderstaande link:

 

Datum en tijd

15-10-2021 om 20:00 to
22:00

Deel dit bericht

Skip to content