Menu Sluiten

Benefietconcert Ensemble Sonus Vita met medewerking van Anne Marije de Haas

Benefietconcert Ensemble Sonus Vita met medewerking van Anne Marije de Haas

Benefietconcert Ensemble Sonus Vita met medewerking van Anne Marije de Haas

door
46 46 people viewed this event.

Het Ensemble Sonus Vita geeft op zondag 29 mei haar jaarlijkse benefietconcert in de Mariakerk in ‘t Zandt. In deze prachtige middeleeuwse kerk repeteert het ensemble wekelijks. De titel van het programma is heel toepasselijk ‘Aan de hand van Maria’. Aan het concert werkt mee blokfluitiste Anne Marije de Haas uit Zwolle.

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang -

Verdere informatie

Het bekende Ensemble Sonus Vita onder leiding van Anjo de Haan, geeft haar jaarlijkse concert in de fraaie Mariakerk in ’t Zandt.
Dit jaar wandelt het ensemble ‘Aan de hand van Maria’ de levensweg van Maria, tevens de patroonheilige en naamgeefster van de middeleeuwse kerk, met fraaie composities van onder andere Jan Pietersz. Sweelinck, Jr. Jacob Van Eyck, Michael Praetorius, Willem Vogel, de broers Johann Michael en Johann Christoph Bach en Heinrich Schűtz. Van 1- tot 5-stemmige motetten.

Anne Marije de Haas, bekend blokfluitiste uit Zwolle, bespeelt verschillende blokfluiten in oude Mariacomposities, solo en/of met
orgel-continuo (Anjo de Haan). Zelfs van een anonieme 16e eeuwse Italiaanse componist wordt een Stabat Mater Dolorosa uitgevoerd.

Het concert begint om 15:30 uur, is gratis toegankelijk. Bij de uitgang wordt een gift gevraagd met als doel om dit soort concerten in stand te kunnen houden en om de Mariakerk te ondersteunen.

De Plaatselijke Commissie schenkt koffie, thee en een drankje. Na afloop kunt u onder het genot van een drankje napraten met de musici.
Pinnen is niet mogelijk, graag contant betalen

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

29-05-2022 om 15:30
 

Locatie

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen