Menu Sluiten

BACH! door Simon Bouma en Judith Oost

BACH! door Simon Bouma en Judith Oost

BACH! door Simon Bouma en Judith Oost

door
3 3 people viewed this event.

Muzikale dialoog cello en orgel rond de werken van Johann Sebastian Bach. Orgel: Simon Bouma, Cello: Judith Oost

Aanvullende informatie

Registration email/URL - https://www.barrevoet.nl

Toegang - € (standaard) 15

Verdere informatie

‘BACH!’ is een ontmoeting tussen twee instrumenten waarvoor Bach’s composities van onschatbare waarde zijn: de cello en het orgel. De beide instrumenten gaan met elkaar in dialoog en vertellen samen een muzikaal verhaal, waarin de wereldlijke en geestelijke muziek van Johann Sebastian Bach naast elkaar klinkt.

Er worden orgelkoralen gespeeld in een bewerking voor cello en orgel, delen uit de sonates voor gamba en klavichord (op cello en orgel), delen uit de solosuites voor cello en preludes, fuga’s en een fantasia voor orgel solo.

Het verhaal dat vanuit deze werken ontstaat, laat de mens horen in al zijn kwetsbaarheid. Met verschillende, voor iedere luisteraar herkenbare, gemoedstoestanden. Daartegenover staan grote, nauwelijks te bevatten begrippen, zoals de dood, de eeuwigheid en de Heilige Drievuldigheid. Bach wist ze in zijn orgelcomposities te verklanken en dichter bij ons voorstellingsvermogen te brengen.

‘BACH!’ is vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. Organist Simon Bouma en celliste/theatermaakster Judith Oost zien er naar uit om de ontdekkingen die zij deden, met de luisteraars te delen!

Het duo werkt sinds 2018 samen en heeft als doel om de zeldzame combinatie van cello en orgel onder de aandacht te brengen. Het orgel, met zijn grote rijkdom aan klankkleuren, biedt in samenklank met de cello als vertellend melodie-instrument, oneindig veel mogelijkheden om ontroerende, fantasievolle en humoristische muzikale verhalen te laten ontstaan.

Meer informatie: www.barrevoet.nl

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. https://www.barrevoet.nl →

 

Datum en tijd

19-11-2023 om 16:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen