Menu Sluiten

Amsterdam Stephan van de Wijgert meets Zuidbroek

Amsterdam Stephan van de Wijgert meets Zuidbroek

door
3 3 people viewed this event.

Op zondag 1 oktober speelt de Amsterdamse organist Stephan van de Wijgert een orgelconcert op het bijzondere Schnitger/Freytag-orgel in de Petruskerk van Zuidbroek. Het is de eerste keer dat Van de Wijgert in Zuidbroek speelt.

Aanvullende informatie

Toegang - € (standaard) 12

Verdere informatie

Op zondag 1 oktober speelt de Amsterdamse organist Stephan van de Wijgert een orgelconcert op het bijzondere orgel in Zuidbroek. Het is de eerste keer dat Van de Wijgert in Zuidbroek speelt. Hij is vaste bespeler van het zeer bijzondere Smits-orgel in De Duif in Amsterdam.

Van de Wijgert speelt een prachtig programma op het grote Schnitger/Freytag orgel in de Petruskerk te Zuidbroek.

Stephan van de Wijgert studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 1998 deed hij het examen Docerend Musicus en in 2001 behaalde hij het Tweede fase diploma. Zijn orgeldocenten vanaf 1987 waren Véronique van den Engh, Jan Raas, Reitze Smits, Matteo Imbruno en Jan Welmers. Hij volgde verscheidene masterclasses en was prijswinnaar op het Sweelinck-concours in 2007. Vanaf 2008 is hij als organist verbonden aan de kerk De Duif gelegen aan de Prinsengracht te Amsterdam.

De toegangsprijs is €12 en u kunt pinnen bij binnenkomst.

Na afloop is staat er een glaasje wijn voor u klaar in het koorgedeelte van de kerk. Van harte welkom!

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

01-10-2023 om 15:00

Deel dit bericht

Naar de inhoud springen