Menu Close

SGO Orgelreis 2021

Meerdaagse orgelreis SGO naar de Elzas kan wederom niet doorgaan. Alternatieve reis is mogelijk!

In 2020 hebben we, vanwege de corona crisis moeten besluiten de meerdaagse orgelreis naar de Elzas niet door te laten gaan. Ook in 2021 lijkt het ons niet verantwoord om deze reis uit te voeren. Hiervoor zijn er nog teveel onzekerheden, voor u en voor ons.

Wel hebben we samen met de Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg (SOL) een alternatief bedacht. Deze collega-stichting kampt met dezelfde dilemma’s voor haar eigen jaarlijkse orgelreis. Samen vinden wij dat, dit jaar niets organiseren, geen optie is. Dit terwijl er grote kans is dat er in het najaar mogelijkheden zijn om in ons eigen land toch al weer iets te ondernemen. Die kans willen wij niet voorbij laten gaan!

Toch op reis in 2021!

Het idee is om een vijfdaagse binnenlandse orgelreis in de provincies Groningen en Friesland te organiseren in de periode van 20 tot en met 25 september 2021. U kunt deze reis per bus (met hotelovernachtingen) meemaken maar ook met eigen vervoer één of meerdere dagen aansluiten tegen een vaste vergoeding.
Het is de verwachting dat we in september als Nederlandse bevolking grotendeels zijn gevaccineerd. De hiermee gepaard gaande versoepelingen van de corona maatregelen zou het mogelijk moeten maken om veilig busvervoer mogelijk te maken.
Een busreis en samen optrekken behoort ons inziens momenteel alleen tot de mogelijkheden als we als deelnemers tegen corona zijn ingeënt of een negatieve test kunnen laten zien die niet ouder is dan 48 uur bij aanvang van deelname aan deze activiteit.

Momenteel hebben wij ons voorgenomen onder meer de volgende orgels te bezoeken:
Drie voorname binnenstad orgels in Leeuwarden, twee belangrijke orgels in Sneek, de belangrijke orgels in Franeker, Bolsward, Loppersum, Midwolda, Leens, Midwolde, Roden en Peize en misschien nóg meer. De lunch wordt onder meer genuttigd bij het Landgoed Nienoord en Landgoed Verhildersum. In Leeuwarden en Franeker heeft u ruimte voor het verkennen van de prachtige Friese steden . Hier genieten we van een vrije lunch. Sietze de Vries zal zeker van de partij zijn om de orgels te demonstreren.

Inventarisatie van de belangstelling

Als SGO en SOL, denken we dat er voldoende belangstelling voor dit alternatief is. Dat willen wij graag definitief van u weten om de organisatie te kunnen starten. Wij vragen u daarom om voor 31 maart a.s. per email uw reactie te sturen aan hrodenboog@nullhotmail.com als u zich voor deze reis zou willen aanmelden. Hiermee krijgen wij een indicatie hoe groot de groep ongeveer zal gaan worden. Geeft u dan ook aan met hoeveel personen u wilt deelnemen?

Dan maar in 2022 naar de Elzas
Natuurlijk willen we graag de reis naar deze prachtige regio alsnog organiseren. Wat in het (zuurkool- of wijn-)vat zit verzuurd niet! De schoonheid van de orgels en van het landschap zijn het absoluut waard.

Tenslotte
Wij hebben er erg veel zin in dit jaar samen met u weer orgels te kunnen bezoeken. We vernemen graag dat u belangstelling heeft.

Wij wensen u heel veel gezondheid toe en wensen dat wij binnen afzienbare tijd voor u weer mooie orgels kunnen presenteren.
bus

Skip to content