Menu Close

Orgelconcours

7e Lustrum (35 jaar!) SGO ORGELCONCOURS

deelnemers SGO concours 2018 - foto website Jaap de Kok
deelnemers SGO concours 2018 – foto website Jaap de Kok

Nieuwe Kerk te Groningen
Op zaterdag 15 oktober wordt voor de 35ste maal het “SGO Orgelconcours” gehouden. Het strijdtoneel van deze jubileumeditie is de Nieuwe Kerk te Groningen. Deelnemers bespelen hier het Timpe-orgel. Dit orgel telt 42 stemmen die zijn verdeeld over Hoofdwerk, Rugwerk, Bovenwerk en Pedaal. In 2018 naderde de tweedelige restauratie (2008-2011 en 2015-2018) zijn voltooiing. Deze werkzaamheden werden verricht door Mense Ruiter Orgelmakers.

 

Twee categorieën
Zoals men van het SGO-concours gewend is, kent ook de 35ste editie een tweetal categorieën. Ten eerste de jongeren tot 25 jaar die voor 1 september 2022 nog niet met een conservatoriumopleiding zijn gestart. Daarnaast de categorie amateurs boven de 25 jaar. In elke categorie worden maximaal tien deelnemers toegelaten. Uiteindelijk gaan twee uit elke categorie naar de finale. Tijdens de voorronden en finale spelen de deelnemers maximaal tien minuten orgelliteratuur. Voordien heeft elke deelnemer recht op twee uur studietijd.

Jury
De jury tijdens dit concours bestaat uit Jos van der Kooy, Jochem Schuurman en Evan Bogerd.

Deelnemersbijdrage:
Jongeren : € 25,–
Amateurs: € 35,–
Opgave via dit aanmeldformulier

Publiek
De voorronden starten zaterdag 15 oktober om 09:00 uur. The grand finale is om 15:30 uur. Publiek is gedurende de hele concoursdag welkom tegen een toegangsprijs van €10,- per persoon. Jeugd tot 18 jaar en één registrant per deelnemer hebben vrije toegang

 

Skip to content