Menu Close

Slotconcert Schnitgerfestival

Slotconcert Schnitgerfestival

von
5 5 people viewed this event.

Slotconcert ‘Josquin des Prez, Father of the Renaissance’ – Stile Antico & Jürgen Essl, orgel

Additional Details

Toegang - € (standaard) 30

Het Engelse topgezelschap Stile Antico is de perfecte keuze voor het slotconcert van deze editie van het Schnitger Festival waarin alles draaide om ‘Grootse meerstemmigheid‘. Het ensemble, dat optreedt zonder dirigent, is gespecialiseerd in de rijke meerstemmige muziek uit de renaissance en zal onder andere werk van Josquin des Prez brengen. Jürgen Essl bespeelt het Martiniorgel. 

https://www.youtube.com/watch?v=xGkb5KFwx1I&feature=emb_logo

Schnitger Festival – 14 t/m 17 oktober 2021
Grootse meerstemmigheid

Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie.

Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitger Festival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts. Genoeg reden om de data vast te leggen in de agenda’s: 14 t/m 17 oktober 2021!

Um dich für diese Veranstaltung zu registrieren, besuche den folgenden Link:

 

Date And Time

17-10-2021 om 15:00 to
16:45

Share With Friends

Skip to content