Menu Close

Cantatedienst

Cantatedienst

von
29 29 Personen haben diese Veranstaltung gesehen.

De eerstvolgende cantatedienst is op zondag 6 maart 2022. In de dienst wordt uitgevoerd de solocantate voor sopraan en bas “Ich geh und suche mit Verlangen” (BWV 49) van Johann Sebastian Bach, door solisten en barokorkest o.l.v. Jelte Hulzebos. De solisten zijn Tanja Obalski (sopraan) en Nanco de Vries (bas) Voorganger: ds. Ruth Peetoom Organist: Stef Tuinstra Plaats: Nieuwe Kerk Groningen. Tijd: 17.00 uur PS: in de cantatedienst van 3 april wordt de Johannes Passion uitgevoerd.

Zusätzliche Details

Toegang -

Verdere informatie

Cantatediensten in de Nieuwe Kerk te Groningen

De eerstvolgende cantatedienst is op zondag 6 maart 2022.

In de dienst wordt uitgevoerd de solocantate voor sopraan en bas “Ich geh und suche mit Verlangen” (BWV 49) van Johann Sebastian Bach, door solisten en barokorkest o.l.v. Jelte Hulzebos.

De solisten zijn Tanja Obalski (sopraan) en Nanco de Vries (bas)

De solocantate ‘Ich geh und suche mit verlangen’ werd in 1726 gecomponeerd voor de 20ste zondag na Trinitatis. In de lezing voor die zondag gaat het over een koninklijk bruiloftsmaal. Bach toonzet dan ook een dialoog tussen Christus (de bas) en de ziel van de gelovige (de sopraan) – oftewel Christus als bruidegom en de gelovige als bruid.

Het orgel speelt in vrijwel alle delen van de cantate een belangrijke solistische rol.  De sinfonia is waarschijnlijk een transcriptie van een solocon­cert. In de sopraan-aria valt het gebruik van de violoncello piccolo op, in combinatie met de hobo d’amore een lust voor het oor.

Een meesterlijke afsluiting van deze cantate vormt tenslotte het virtuoos gecomponeerde duet met daarin de laatste strofe van het lied “Wie schön leuchtet der Morgenstern”, omspeeld door orkest en orgel.

 Voorganger: ds. Ruth Peetoom

Organist: Stef Tuinstra

Plaats: Nieuwe Kerk Groningen.

Tijd: 17.00 uur

Toegang gratis, collecte bij de uitgang.

PS: in de cantatedienst van 3 april wordt de Johannes Passion uitgevoerd.

To register for this event please visit the following URL:

 

Datum und Uhrzeit

06-03-2022 om 17:00

Teilen auf

Skip to content