Home » Agenda » Bernhardt Edskes

Bernhardt Edskes
Datum: 8 August 2020 (-52 dagen tot aanvang concert)
Aanvangstijd: 14:30 uur
Locatie: Lutherse kerk, Groningen
Orgeldemonstratie Bernhardt Edskes demonstreert de door zijn firma gebouwde nieuwe instrument in de Lutherse kerk. meer info: www.binnenstadskerken.nl www.schnitgerorgel2017.nl.


Twee Schnitgerorgels in Groningen zijn op één middag na elkaar te beluisteren.
De kerken waarin de orgels zich bevinden, liggen op steenworp afstand van elkaar in twee parallel gelegen straten in de binnenstad: Pelsterstraat en Haddingestraat.
Om 13.30 uur geeft Robert Koolstra een concert van een half uur op het Schnitgerorgel (1712) in de Pelstergasthuiskerk (Pelsterstraat 39).
Klik hier voor programma.

En om 14.30 uur demonstreert Bernhardt Edskes de door zijn firma gebouwde nieuwe instrument in de Lutherse kerk.
Meer info: www.binnenstadskerken.nl www.schnitgerorgel2017.nl


Naar aanleiding aangekondigde versoepeling (met name vanaf 1 juli) hebben de Jozefkerk en de Pelstergasthuiskerk besloten hun Zomer-orgelconcerten in juli en augustus te kunnen laten doorgaan. De concerten zijn afwisselend in de St.-Jozefkathedraal en Pelstergasthuiskerk te Groningen.

De organisatoren zullen praktische protocollen toepassen voor het stroomlijnen van het bezoek bij binnenkomst en uitgang en naar de sanitaire voorzieningen. In de St.-Jozefkathedraal is voldoende ruimte voor 100 bezoekers op anderhalve meter. In de Pelstergasthuiskerk is het noodzakelijk het aantal bezoekers op een maximum van 45 te stellen.

De concerten zijn gratis, maar gezien de corona-maatregelen is reservering vooraf noodzakelijk. Aanmelding op pelstergasthuis@nullhotmail.com. Lijsten van de concertbezoekers worden enkele weken bewaard voor eventueel corona-gerelateerd onderzoek door de GGD.

De Zomer-orgelconcerten vinden plaats op zaterdagmiddag in juli en augustus; 13.30 – 14.00 uur. Vanaf 13.25 uur wordt een kleine toelichting gegeven op het programma.

Contactpersonen:
Sjoerd Ruisch (organist St.-Jozefkathedraal)
Egbert van der Werff (beheerder Pelstergasthuis)
pelstergasthuis@nullhotmail.com
050 – 3120703
06 -52685294Tekst vergroten